Taip gali būti tik Kinijoje: naujutėlis elektrinis visureigis kainuoja mažiau nei 15 tūkst. eurų, tačiau yra ir vienas kabliukas

Lukas Snarskis

2022-12-19, 07:20 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Kinijos rinkoje galima rasti pačių įdomiausių produktų. Šioje šalyje sukuriama daugybę įvairiausių įrenginių, o pastaruoju metu ir nemažai elektrinių automobilių. Kinijoje šiai dienai veikia kone 100 skirtingų gamintojų, kurie užsiima elektromobilių gamyba, o naujausias sukurtas modelis – nustebins daugelį.

Taip gali būti tik Kinijoje: naujutėlis elektrinis visureigis kainuoja mažiau nei 15 tūkst. eurų, tačiau yra ir vienas kabliukas

Niekam ne paslaptis, jog itin maži, miesto, automobiliai kainuoja ne tiek ir daug. Tačiau elektriniai SUV – tikrai nėra pati pigiausia opcija. Bet tik ne Kinijoje. Čia pristatytas naujasis „Ruilan 9“ elektromobilis, kuris parduodamas vos už 14,9 tūkst. eurų. Tiesa, teisybės dėlei galima paminėti, kad tai yra kaina su jau pritaikyta subsidija, tačiau net ir tokiu atveju – tai išties pigus elektromobilis.

„Ruilan 9“ visureigis yra sukurtas naudojant naująją „GBRC Crystal“ architektūrą, kuri suteikia galimybę vos per minutę pasikeisti šio elektromobilio bateriją arba pilnai ją įkrauti per 40 minučių. Tam naudojamos specialios platformos, kurių Kinijoje yra vis daugiau ir daugiau. Tai teoriškai automobilio savininkams leidžia išvengti baterijos susidėvėjimo problemos, kas yra labai didelis privalumas.

Kalbant apie patį elektromobilį, „Ruilan 9“ turi septynias sėdimas vietas bei yra aprūpintas 150 kW elektriniu varikliu. Automobilio dizainas yra itin minimalistinis, kad patiktų kuo daugiau pirkėjų, o taip pat jis gali pasiūlyti net iki 2360 litrų talpos, kuomet atlenktos galinės sėdynės.

Elektromobilis aprūpintas ganėtinai gražiu ir paprastu interjeru, centrinis ekranas yra 12,3 colio, o prietaisų skydelis tik 8 colių įstrižainės. Verta pastebėti, jog „Ruilan 9“ salonas atrodo erdvus ir erdvus, o oro išleidimo angos gražiai sujungtos apatinėje prietaisų skydelio dalyje, kad pagerintų bendrą kokybės pojūtį.

Skelbiama, jog šis elektrinis visureigis gali įveikti maždaug 380 kilometrų su pilnu įkrovimu, jeigu naudojama 52,56 kWh talpos baterija. Su 66,57 kWh akumuliatoriumi žadamas 470 kilometrų nuvažiuojamas atstumas. Tiesa, abu skaičiavimai paremti CLTC standartu, kas yra ganėtinai optimistiška. Verta pastebėti, jog baterijose slypi ir žema elektromobilio kainos paslaptis.

Pasirodo, jog „Ruilan 9“ parduodamas be jokios baterijos, o vietoj to pirkėjams siūloma speciali mėnesinė prenumerata. Už maždaug 125 eurus per mėnesį pirkėjai gali pasirinkti mažesnės ar didesnės talpos bateriją, o jeigu nenori mokėti prenumeratos – gali įsigyti ir tik bateriją. Mažesnės talpos akumuliatorius kainuoja 8,1 tūkst. eurų, o didesnės – apie 1­0 tūkst. eurų.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas