„Tesla“ turi itin ambicingų planų: naujas automobilis bus gaminamas milžiniškomis apimtimis, kaina bus įkandama daugeliui

Lukas Snarskis

2023-04-09, 08:05 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Situacija automobilių rinkoje per pastaruosius metus atnešė nemažai neužtikrintumo, o daugelis bendrovių susidūrė su vienokiomis ar kitokiomis bėdomis. JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ yra viena iš tų, kuri išvengė didesnių bėdų, o tai patvirtina ir bendrovės ateities planai.

„Tesla“ turi itin ambicingų planų: naujas automobilis bus gaminamas milžiniškomis apimtimis, kaina bus įkandama daugeliui

Elono Musko valdoma kompanija šiemet ruošiasi pristatyti pigesnį elektromobilį, kuris bus parduodamas už mažiau nei 25 tūkst. eurų, o dabar aiškėja ir itin ambicingi planai. Remiantis naujausia informacija, „Tesla“ tikisi per metus pagaminti įspūdingą kiekį tokių automobilių.

Nors kol kas nežinomas tikslus naujojo „Tesla“ elektrinio automobilio pavadinimas, tačiau jis kainuos mažiau nei 25 tūkst. eurų bei galės įveikti bent 400 kilometrų su vienu įkrovimu. Šaltiniai Kinijoje skelbia, kad JAV bendrovė tikisi, kad per metus galės pagaminti 4 mln. tokių transporto priemonių.

Pranešama, kad pusė šių elektromobilių bus gaminama Meksikoje esančioje gamykloje, o Vokietijoje ir Kinijoje bus pagaminama dar po milijoną vienetų. Tai turėtų būti mažesnė „Tesla Model Y“ modelio versija, kuri bus siūloma Europoje bei kitose rinkose.

E.Muskas, dar visai neseniai, tikino, kad toks „Tesla“ automobilis pirmuosius pirkėjus turėtų pasiekti dar iki šių metų pabaigos. Tiesa, ekspertai tokius JAV bendrovės vadovo planus vertina ganėtinai skeptiškai, spėjama, kad jie gatvėse gali pasirodyti tik kitais metais.

Deja, tačiau kol kas nėra žinomos jokios šio „Tesla“ elektromobilio techninės savybės. Kaip jau minėjome, šis modelis turėtų kainuoti ne daugiau kaip 25 tūkst. eurų, bet abejojama, kad toks automobilis išties galės pasiūlyti bent 400 kilometrų atstumą su pilnu įkrovimu. Pastebima, kad baterijų kainos šiai dienai yra ganėtinai aukštos, todėl įgyvendinti tokius planus gali būti sudėtinga.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas