„Tesla“ vadovas priverstas imtis už galvos: naujoji gamykla Vokietijoje ir toliau negali pradėti darbų

Lukas Snarskis

2021-12-11, 14:30 (atnaujinta 2024-06-03, 11:52)

0 komentarų
„Tesla“ vadovas priverstas imtis už galvos: naujoji gamykla Vokietijoje ir toliau negali pradėti darbų

Tikėtina, kad „Tesla“ gamykla „Giga Berlin“ pirminis planas netaps realybe ir gamyba čia šiemet taip ir neprasidės. Pagrindinė to priežastis yra dar viena kliūtis iš aplinkos, konkrečiau - vandens tiekimo sistemų patikra - kuri buvo atidėta jau trečią kartą, tokią informaciją, remiantis „RBB24“, pateikė „Teslarati“.

Frankfurto / Oderio administracinis teismas dar turi pranešti apie naują posėdžio, susijusio su „Tesla“ gamyklos vandens šaltiniu, datą. Kelios aplinkosaugos grupės padavė į teismą Valstybinę aplinkos agentūrą, nes ji patvirtino padidintus tiekimo tarifus netoliese esančioms Eggersdorfo vandens gamykloms 2020 metais.

Aplinkosaugininkai tvirtina, kad trūksta reikiamų bandymų, būtinų prieš suteikiant tokį leidimą. Eggersdorfas kasmet išsiurbia apie keturis milijonus kubinių metrų vandens iš žemės, o didelė jo dalis pateks į „Tesla“ gamyklą Grünheide.

Jei patvirtinimas bus atmestas, gali kilti pavojus būsimam vandens tiekimui elektromobilių gamykloje, kuri, prognozuojam, kasmet sunaudos apie 1,4 mln. kubinių metrų vandens.

Kol reikalas nebus išspręstas, „Giga Berlin“ nebus leista pradėti gamybos. Remiantis Vokietijos žiniasklaidos pranešimais, nuosprendis greičiausiai nebus priimtas iki metų pabaigos. Tai reiškia, kad „Tesla Model Y“ gamybos pradžia bus atidėta iki 2022 m., o tai, savo ruožtu, reiškia, jog yra reali tikimybė, kad „Giga Texas“ pradės gaminti „Model Y“ anksčiau nei „Giga Berlin“. 2020 m. rugpjūtį „Tesla“ pradėjo automobilių naujos gamyklos statybos darbus Ostine (Teksaso valstijoje), o darbai Grünheide, Brandenburgo mieste prasidėjo 2020 m. vasarį.

Nors Ostino gamyklos statyba iš esmės vyko be jokių kliūčių, „Giga Berlin“ projektui aplinkosaugos grupės metė iššūkį nuo pat pradžių, kai ruošdamasi statybai „Tesla“ turėjo iškirsti dalį miško. Poveikis laukinei gamtai ir vandens tiekimui buvo vienas iš pagrindinių rūpesčių, todėl Tesla įsipareigojo perkelti miško skruzdžių, roplių ir šikšnosparnių kolonijas, kurias paveiks didžiulės gamyklos statybos darbai.


0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas