Tokios beprotybės automobiliuose dar nėra buvę: japonai sugalvojo neįtikėtiną būdą kaip konkuruoti su „Tesla“, naujausia idėja gali šokiruoti

Lukas Snarskis

2022-11-21, 11:23 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Technologijos keičia daugelio mūsų kasdienius įpročius, o tuo pačiu keičia ir įrenginių savybes. Jeigu prieš daugelį metų automobilis buvo tik susisiekimo priemonė, tai šiandien tai yra gerokai daugiau nei tik didelė dėžė su keturiais ratais. JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ siekia vartotojams suteikti vis daugiau galimybių, tačiau Elono Musko kompaniją ketina perspjauti „Honda“.

Tokios beprotybės automobiliuose dar nėra buvę: japonai sugalvojo neįtikėtiną būdą kaip konkuruoti su „Tesla“, naujausia idėja gali šokiruoti

Automobiliuose vis dažniau galima rasti įvairių papildomų funkcijų, kurios ne tik supaprastina vairavimą, tačiau ir suteikia papildomų galimybių. Japonijos bendrovė „Honda“ visa tai ketina pakelti į visiškai naują lygį, o norimų rezultatų bus siekiama su technologijų bendrove „Sony“. Šių dviejų kompanijų tikslas – pasiūlyti neišdildomą programinės įrangos galimybių paketą ateities automobiliams.

Dvi Japonijos bendrovės, dar rugsėjo mėnesį, įkūrė bendrą įmonę, kuri gavo „Sony Honda Mobility“ pavadinimą. Ir nors oficialiai nėra paskelbta apie jokius bendrus produktus ar projektus, tačiau jau žinoma, kad pagrindinis tikslas – konkuruoti su kitais automobilių gamintojais elektromobilių rinkoje. Viena pagrindinių idėjų – pasiūlyti „Sony PlayStation 5“ žaidimų kompiuterius automobiliuose.

„Sony Honda Mobility“ vadovas Izumi Kawanishi, kalbėdamas su „Financial Times“, atskleidė, jog yra planuojamas elektrinis automobilis, kuriame didelis dėmesys būtų skirtas muzikai, filmams, o taip pat ir žaidimų konsolei „PlayStation 5“. Pastarojo teigimu, tai būtų jų kova su „Tesla“. Įdomu tai, jog I.Kawanishi anksčiau buvo „Sony“ dirbtinio intelekto padalinio vadovas, o dabar jis įsitikinęs, kad pasiūlyti aukščiausios klasės žaidimus automobilyje – įmanomas scenarijus.

Tikėtina, kad pirmasis elektrinis automobilis su „Sony PlayStation 5“ žaidimų konsole galėtų debiutuoti 2025 metais. Žinoma, tokiu atveju reikėtų tikėtis, jog šis modelis bus aprūpintas autonominio vairavimo galimybės. Sunku būtų įsivaizduoti galimas saugumo rizikas, kuomet vairuotojas transporto priemonėje turi integruotą žaidimų kompiuterį.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas