Visiškas Rusijos automobilių rinkos krachas: rusai kuria automobilį, kuris jau dabar pretenduoja į šlykščiausio modelio titulą, pamatykite tai patys

Arnas Balčiūnas

2023-12-23, 12:32 (atnaujinta 2024-06-03, 11:50)

2 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje galima rasti pačių įvairiausių modelių – nuo itin kompaktiškų miesto automobilių iki didžiulių džipų ar tokių išskirtinių variantų kaip „Tesla Cybertruck“. Tačiau kai kurių gamintojų sprendimai gali nustebinti net ir visko mačiusius.

Visiškas Rusijos automobilių rinkos krachas: rusai kuria automobilį, kuris jau dabar pretenduoja į šlykščiausio modelio titulą, pamatykite tai patys

Maskvos politechnikos universitete sukurtas išskirtinis elektromobilis, kuris įgavo „Amber“ pavadinimą. Tikriausiai daugelis iš mūsų žino „Fiat“ sukurtą „Multipla“ automobilį, kuris sulaukia nemažai pašaipų dėl savo dizaino sprendimų. Tačiau rusų sukurta transporto priemonė pranoksta net ir legendinį „Fiat“ šedevrą.

Nors „Amber“ yra tik prototipas, tačiau daugelis jau dabar vadina šį elektromobilį pačiu bjauriausiu pasaulyje. Šią transporto priemonę ketinama gaminti jau 2025 metais, o tai turėtų vykti Kaliningrade esančioje „Avtotor“ gamykloje. Įdomu tai, kad ši gamykla gamina automobilius prestižiniams tarptautiniams prekių ženklams, tokiems kaip BMW, „Ford“, „Kia“ ar „Hyundai“.

Niekam ne paslaptis, jog Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, 2022 metų vasarį, Kaliningrade esančioje gamykloje gamyba beveik visiškai sustojo. Tuomet buvo pradėta ieškoti naujų galimybių ir, panašu, naujasis „Amber“ yra vienas iš rezultatų. Kritikai pastebi, kad transporto priemonės savitą konstrukciją gali lemti tai, kad buvo naudojamos kitiems automobiliams skirtos dalys, o komponentai galimai buvo gauti iš įvairių esamų rusiškų transporto priemonių.

Detali informacija apie naująjį „Amber“ elektromobilį kol kas nėra skelbiama. Tai reiškia, jog kol kas nėra žinomos šio modelio specifikacijos, įveikiamas atstumas, galia ar kokias baterijas ketinama čia naudoti. Kaip bebūtų, šis rusų kuriamas elektromobilis pakankamai daug dėmesio susilaukia vien dėl savo dizaino sprendimų.

Įdomu tai, jog internete net pasirodė spekuliacijų, jog šiam automobiliui pagaminti yra naudojami komponentai, kurie galėjo būti įsigyti iš „Aliexpress“. Žinoma, tokia informacija nėra patvirtinta. Rusų teigimu, elektriniai varikliai, akumuliatoriai ir kiti jėgainės komponentai yra sukurti ir pagaminti Rusijoje.

2 komentarų

straipsnis melagiena

straipsnis yra feikas, ukrainiečiai sukurė pasijuokti ir visi platina melagiena kuri skiresi nuo tos mašinos aplamai paskirtimi

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas