Vokietijos automobilių milžinė mes iššūkį „Teslai“: Las Vegase buvo praverta paslapčių skraistė, pamatykite ką sugalvojo vokiečiai!

Lukas Snarskis

2023-01-04, 15:48 (atnaujinta 2024-06-03, 11:51)

0 komentarų

Las Vegase prasidėjo kasmetinė technologijų paroda CES 2023. Kaip ir įprasta, šio renginio metu technologijų entuziastams pademonstruojamas ne vienas naujas produktas, o taip pat ir naujausi technologiniai sprendimai. Ir priešingai nei pernai – šiemet žadą atimančių sprendimų yra daug.

Vokietijos automobilių milžinė mes iššūkį „Teslai“: Las Vegase buvo praverta paslapčių skraistė, pamatykite ką sugalvojo vokiečiai!

Kaip ir buvo tikėtasi, ant didžiosios scenos žengė ir „Volkswagen“ atstovai, kurie atskleidė šiek tiek informacijos apie naująjį „ID.7“ elektrinį modelį. Nors naujasis elektromobilis ir buvo papuoštas maskuojančiu kostiumu, tačiau jo formos ir kita informacija – jau žinoma.

Visų pirma, naujasis „Volkswagen ID.7“ iš pradžių buvo žinomas kaip „Aero B“ koncepcinis modelis. Tai bus penkių durų modelis, o taip pat tikimasi, kad prekybai jau paruoštos versijos pasipriešinimo koeficientas bus ne didesnis nei 0,23, ką turėtų įtakoti itin aerodinamiškos šio modelio formos. Naujasis elektromobilis bus 4,94 metrų ilgio, 1,859 metrų pločio, o jo aukštis sieks 1,529 metro. Ratų bazės dydis turėtų būti identiškas „ID.Buzz“ modeliui – 2,969 metro.

„Volkswagen“ atstovai atskleidė, kad naujasis elektromobilis turėtų pasiūlyti iki 700 įveikiamų kilometrų su vienu įkrovimu. Prekybai paruoštas modelis turėtų būti aprūpintas 77 kWh baterijomis, kas yra geriausia, ką šiuo metu gali pasiūlyti Vokietijos milžinė. Standartinis „ID.7“ modelis turėtų būti aprūpintas dviem varomais ratais, tačiau planuojama pristatyti ir GTX variantą, kuris turėtų visus varomus ratus. Tiesa, tai įvyktų kiek vėliau.

Naujasis „Volkswagen“ automobilis turės pasikeitimų ir interjero klausimu, lyginant su ankstesniais ID serijos modeliais. Informacijos ir pramogų sistema buvo perkurta ir dabar 15 pagrindinis ekranas leis atlikti ir temperatūros nustatymų pakeitimus. Be to, po ekranu esanti fizinės temperatūros slankiklio juosta dabar apšviesta, kad ją būtų lengva naudoti net esant prastam apšvietimui. Nors tai skamba kaip elementarūs dalykai, tačiau VW elektromobiliai anksčiau to nesiūlė.

Skelbiama, jog naujasis „Volkswagen ID.7“ oficialiai pristatytas bus antrojo šių metų ketvirčio metu, o ir prekyba turėtų prasidėti dar šiemet. Tikėtina, kad su šiuo elektromobiliu vokiečiai tikisi mesti iššokį JAV elektromobilių milžinei „Tesla“. Naujasis „ID.7“ turėtų būti tiesioginis „Model 3“ konkurentas. Deja, tačiau nėra žinoma kiek galėtų kainuoti šis vokiečių modelis.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas