Antradienį Švedijos automobilių gamintojas „Volvo“ pristatys savo elektrinio sunkvežimio „FH Electric“ tolimojo nuvažiavimo variantą, kuris vienu įkrovimu galės nuvažiuoti iki 600 km, pranešė antradienį sunkvežimius gaminanti bendrovė, teigia „Reuters“.

Naujasis modelis, kuris rinkoje turėtų pasirodyti 2025 metų antroje pusėje, skirtas klientams, kuriems reikia ilgesnių važiavimų, nes maksimaliai padidinama akumuliatoriaus talpa ir kartu patobulinama sunkvežimio programinė įranga.

Pasaulinė elektrinių sunkvežimių lyderė „Volvo“ teigė, kad bus naudojama unikali elektroninės ašies technologija, kuri sujungia variklį, pavarų dėžę ir ašį į vieną bloką, taip padidindama akumuliatoriaus talpą.

„Volvo“ produktų valdymo ir kokybės vadovas Janas Hjelmgrenas agentūrai „Reuters“ teigė, kad bendrovė sparčiau investuoja į ekologiškus sunkvežimius, tačiau tolesni politikų veiksmai bus labai svarbūs siekiant, kad būtų plačiau diegiamos nulinės emisijos transporto priemonės.

Mannoma, kad sunkiasvorių sunkvežimių rinka Europoje šiemet sulėtės po trejus metus trukusios didelės paklausos, dėl kurios pernai, sumažėjus tiekimo grandinės trikdžiams, buvo pristatytas didžiausias per daugiau kaip 15 metų kiekis.

Be to, baterijomis varomų elektrinių transporto priemonių rinkos dalis Europoje mažėja dėl nenuoseklios ekologinės politikos ir nepakankamų politinių subsidijų.

Praėjusiais metais elektriniai sunkvežimiai vis dar buvo gerokai brangesni už dyzelinius analogus – jų kainos svyravo nuo 250 000 iki 400 000 eurų.

Praėjusį mėnesį „Volvo“ pranešė, kad Monterėjaus miestą pasirinko savo naujajai 700 mln. dolerių vertės Šiaurės Amerikos sunkvežimių gamyklai, kuri pradės veikti 2026 m.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas