„Xiaomi SU7 Ultra“ pasižymi dar agresyvesniu dizainu, kurį pabrėžia įspūdinga žaibiškai geltona apdaila. Žemas priekinis spoileris surenka visą orą ir nukreipia jį per variklio dangtį, pailginti šoniniai slenksčiai išlygina oro srautą, o didžiulis galinis sparnas yra atsakingas už papildomos prispaudžiamosios jėgos sukūrimą.

Neseniai įvykusios spaudos konferencijos metu nebuvo skelbiama apie galimą naujojo elektromobilio prekybą. Tačiau tai truko neilgai. Pristačiusi savo kol kas beprotiškiausią elektromobilio koncepciją, „Xiaomi“ patvirtino, kad jau 2025 metų pirmoje pusėje išleis „SU7 Ultra“.

Pristatydama naujausią savo kūrinį, „Xiaomi“ nusitaikė į didelio galingumo elektrinių transporto priemonių rinką. Tačiau didelis kūrimo tempas ir įspūdingos specifikacijos paskatino gandus apie bendrovės pasitelktą išorinę pagalbą.

Kai kurie teigė, kad „Prodrive“ aktyviai prisidėjo prie to, kad „Xiaomi SU7 Ultra“ nuo eskizo taptų realybe, tačiau dabar Kinijos technologijų bendrovė paneigė tokias kalbas ir patvirtino, kad jis buvo kuriamas tik jų komandos.

Sukurtas pagal „Xiaomi SU7“ elektrinę architektūrą, „Ultra“ įrodo pažangiausius bendrovės inžinerinius įgūdžius. Automobilio standi narvelio kėbulo konstrukcija, pagaminta iš itin didelio atsparumo plieno, kurio plastiškumas siekia 2000 MPa, užtikrina maksimalų saugumą ir sumažina deformacijas ekstremaliomis sąlygomis. Į kėbulo rėmą taip pat integruotas FIA reikalavimus atitinkantis apsauginis narvas.

Viena iš labiausiai aptarinėjamų „SU7 Ultra“ savybių – pažangi CTB (angl. Cell-to-body) akumuliatoriaus technologija. Ši technologija, sukurta bendradarbiaujant su CATL, integruoja baterijų bloką tiesiai į automobilio kėbulą, 17 mm sumažindama vidinį dugną ir pasiekdama nepaprastą 77,8 proc. tūrio efektyvumą.

Šios aukštos kokybės trasoms skirtos baterijos, kurios maksimali talpa yra 150 kWh, didžiausia galia yra stulbinanti – 1330 kW. Tai leidžia „Xiaomi SU7 Ultra“ užtikrinti pastovią galią net esant mažam įkrovimo lygiui, o tai labai svarbu ištvermės lenktynėse.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas