Dar praėjusiais metais „Xpeng“ generalinis direktorius He Xiaopengas bendravo su CGTN ir papasakojo, kad bendrovė atkreipė dėmesį į „dešimtis šalių“, kur planuojama plėstis. O dabar pristato ir dar vieną naują automobilį.

Kinijos bendrovė „Xpeng“ oficialiai pristatė naująjį „Mona M03“ elektrinį automobilį, kuris kainuos maždaug 25,6 tūkst. eurų ir pasiūlys įspūdingą aerodinaminį efektyvumą, kokio nesiūlo joks kitas elektromobilių gamintojas.

Skelbiama, jog naujojo „Mona M03“ pasipriešinimo koeficientas yra 0,194 Cd ir jis lenkia net tokius automobilius kaip „Tesla Model S“, „Model 3“, „Porsche Taycan“ ar „Mercedes-Benz EQS“. Toks aerodinaminis efektyvumas lemia geresnes energijos sąnaudas, ilgesnį važiavimo nuotolį ir geresnes eksploatacines savybes važiuojant didesniu greičiu.

Išlaikydamas elegantišką sedano profilį, „Mona M03“ modeliui sumaniai pritaikytas hečbeko dizainas, užtikrinantis išskirtinį praktiškumą ir didelę 621 litrų bagažinės talpą.

„Xpeng Mona M03“ bus prieinamas dviejų skirtingų versijų, pasižyminčių atitinkamai 140 kW ir 160 kW galia. Abiejuose bus montuojamos ličio geležies fosfato (LFP) baterijos, kurias tieks BYD įkurtas „FinDreams Battery“ padalinys. Deja, tačiau detalesnė informacija apie čia naudojamus akumuliatorius nėra pateikiama.

Dėl konkurencingos kainos, rekordinės aerodinamikos ir praktiško hečbeko dizaino „Xpeng Mona M03“ gali kardinaliai pakeisti nebrangių elektromobilių rinką. Oficialus pristatymas planuojamas jau rugpjūčio mėnesį, tuomet ir paaiškės detalesnė informacija apie šį naująjį elektromobilį.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas