„Red Bull“ vadovas prakalbo apie S.Perezo situaciją: įvardijo rezultatus įtakojusias lenktynes ir įvertino jo poziciją F1 čempionate

Arnas Balčiūnas

2023-12-26, 12:52 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas buvo pažymėtas gausybe rekordų ir tiesiog įspūdingu Maxo Verstappeno ir „Red Bull“ dominavimu. Jo atstovaujama ekipa taip pat triumfavo ir konstruktorių įskaitoje, o Sergio Perezas bendroje įskaitoje užėmė antrąją vietą.

„Red Bull“ vadovas prakalbo apie S.Perezo situaciją: įvardijo rezultatus įtakojusias lenktynes ir įvertino jo poziciją F1 čempionate

„Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris įsitikinęs, jog Serio Perezui tenka sunkiausias darbas visoje „Formulėje 1“. Meksikietis lenktyniauja vienoje ekipoje su triskart pasaulio čempionu Maxu Verstappenu ir jam kiekvienose lenktynėse tenka įrodinėti, kad jis nėra prastesnis lenktynininkas.

2023 metų sezonas S.Perezui prasidėjo ganėtinai sėkmingai, tačiau vėliau sekė nesėkmių ir avarijų liūnas, o jo komandas laimėjo net 17 iš paskutinių 18 etapų, iš viso iškovodamas 19 pergalių bei surinkdamas rekordinį taškų skaičių – net 575. Antrajam „Red Bull“ lenktynininkui pavyko surinkti 285 taškus.

Nors S.Perezas ir užėmė antrąją vietą asmeninėje įskaitoje, tačiau po gausybės prastų pasirodymų buvo suabejota jo ilgalaike ateitimi „Red Bull“ komandoje. Meksikiečio sutartis su „Red Bull“ baigiasi 2024 metų pabaigoje, o Ch.Horneris mano, kad psichologinis tvirtumas, kurio reikia norint prilygti triskart pasaulio čempionui M.Verstappenui, yra sunkus.

„Žvelgiant į tai, kiek komandos draugų jis turėjo – tai tikriausiai yra sunkiausias darbas kokį galima turėti. Maxas dirba itin aukštu lygiu ir yra nenuilstantis, todėl reikia turėti psichologinių gebėjimų, kad galėtum su tuo susidoroti, kuomet kiekvieną kartą pamačius jo rezultatus kyla klausimas „oho, kaip jis tai padarė“, - kalbėjo „Red Bull“ komandos vadovas.

Ch.Horneris įsitikinęs, jog lenktyniauti vienoje komandoje su M.Verstappenu būtų sunku bet kuriam vairuotojui. Ekipos vadovas mano, kad norint susitvarkyti su kylančiu spaudimu reikalingos tam tikros charakterio savybės, kurios leistų įveikti kylanti spaudimą būnant vienoje komandoje su olandu.

„Red Bull“ galva įsitikinęs, jog S.Perezo rezultatams nemažai įtakos turėjo Majamyje įvykusios lenktynės, kur jis startavo iš pirmosios pozicijos, tačiau galiausiai nusileido savo komandos draugui, kuris kvalifikacijoje užėmė tik devintąją poziciją.

„Maxas laimėjo tas lenktynes, nepaisant to, jog kvalifikacijoje jį užklupo raudona vėliava ir jis startavo iš žemesnės pozicijos. Manau, kad psichologiškai Checco tai buvo gana žiaurus išbandymas. Be to, dar prisidėjo Monakas, o tai dar labiau apsunkino situaciją", - tikino Ch.Horneris.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas