Automobilių pramonę sudrebino žinia: „Tesla“ ir „Toyota“ kartu kurs elektrinį visureigį

Lukas Snarskis

2021-04-01, 16:30 (atnaujinta 2023-12-24, 17:46)

0 komentarų
Automobilių pramonę sudrebino žinia: „Tesla“ ir „Toyota“ kartu kurs elektrinį visureigį

Internete ėmė sklisti visiškai netikėtas gandas, jog automobilių gamintojos „Tesla“ ir „Toyota“ ims bendradarbiauti elektrinio visureigio kūrime. Deja jo šaltinis nėra itin patikimas - apie partnerystę užsiminė korėjiečių reporteris Choi Won-seok, remdamasis neįvardintu šaltiniu iš „Japonijos automobilių industrijos“:

„Pranešama, kad „Tesla“ ir „Toyota“ grįžta prie pernai pradėtos partnerystės ir artėja link galutinio jos etapo. Pasak Japonijos automobilių industrijos atstovo, šios kompanijos tariasi dėl bendradarbiavimo kuriant mažą elektrinio visureigio platformą. Partnerystės metu „Toyota“ suteiktų „Tesla“ kompanijai automobilio platformą, tuo tarpu „Tesla“ pasidalintų elektroniniais komponentais bei programine įranga, kuria valdoma automobilio informacinė sistema.“

Pranešimo patikimumas abejotinas dėl to, kad „Tesla“ ir „Toyota“ partnerystė jau senokai pasibaigusi. Anksčiau kompanijos turėjo viena kitos akcijų, o „Tesla“ buvo viena iš dalių tiekėjų „Toyota RAV4“ modeliui. Tačiau tai buvo daroma tik tam, kad būtų sutikti Kalifornijos valstijos emisijų standartai. Partnerystė buvo nutraukta dar 2014-aisiais, o 2017-aisiais „Toyota“ pardavė paskutinius turėtus „Tesla“ akcijų likučius.

Grįžimas prie partnerystės būtų keistas žingsnis abiems kompanijoms, ypač žinant dabartinę „Toyota“ poziciją. Kompanijai puikiai sekasi konstruoti patikimus hibridinius modelius, o dar 2017-aisiais ji paskelbė, kad „nebegamins nuobodžių automobilių“. Šio teiginio rezultatai - naujas „Supra“ modelis, (žinoma ignoruojant faktą, kad jo pagrindu tapo „BMW Z4“) ir visai neseniai debiutavęs „Yaris GR“, parodęs, kad net mažas ir modernus hečbekas neprivalo būti tik priemonė nusigauti iš taško A į tašką B.

Kitaip tariant, partnerystė tarp „Tesla“ ir „Toyota“ naujo automobilio kūrime nėra neįmanoma, tačiau kol kas tai yra tik labai menkai pagrįsti gandai.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas