Vokietijos automobilių gamintojas „Volkswagen“ pirmadienį pareiškė, kad siekiant sutaupyti kelis milijardus,  nebeatmeta galimybės uždaryti gamyklas Vokietijoje, taip sumažindamas savo vardinio prekės ženklo sąnaudas, praneša „Reuters”.

Automobilių gamintojas mano, kad viena didelė transporto priemonių gamykla ir viena detalių gamykla Vokietijoje yra pasenusios, tačiau įmonės darbo taryba nesutinka ir pažadėjo „griežtai pasipriešinti“ vykdomosios valdybos planams.

„Volkswagen“ valdyba taip pat sakė, kad jaučiasi priversta nutraukti nuo 1994 metų vykdomą darbo vietų saugumo programą, pagal kurią darbo vietų mažinimas draudžiamas iki 2029 metų, ir pridūrė, kad visos priemonės bus aptartos su darbo taryba.

„Situacija yra labai įtempta ir jos negalima įveikti paprastomis sąnaudų mažinimo priemonėmis“, – rašytiniame pareiškime teigė VW markės vadovas Thomasas Schaeferis.

„Volkswagen“ prekės ženklas, kuris lemia didžiąją dalį automobilių gamintojo pardavimų, yra pirmasis iš koncerno prekės ženklų, kuriam taikoma išlaidų mažinimo priemonė. Siekiama iki 2026 m. sutaupyti 10 mlrd. eurų (11,07 mlrd. JAV dolerių), taip bandoma racionalizuoti išlaidas, kad būtų galima išgyventi perėjimą prie elektromobilių.

Sudėtinga ekonominė aplinka, nauji konkurentai Europoje ir mažėjantis Vokietijos ekonomikos konkurencingumas reiškia, kad automobilių gamintojui reikia daryti daugiau, pareiškime vadovybei teigė „Volkswagen Group“ vadovas Oliveris Blume‘as.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas