Remiantis liepos mėnesio duomenimis, didžiausioje Europos automobilių rinkoje baterijomis varomų automobilių registravimas sumažėjo 37 proc. iki 30 762 automobilių, lyginant su praėjusiais metais, pranešė Vokietijos federalinė automobilių transporto institucija KBA.

Panaši situacija vyrauja daugelyje rinkų, o tai automobilių gamintojams kainuoja milijonus. Didžiausias Europos automobilių gamintojas „Volkswagen“ dar praėjusią savaitę pranešė, kad sumažino pajėgumus brangiai kainuojančiose gamyklose Vokietijoje, taip pat gali pakeisti akumuliatorių gamybos didinimo laiką.

Apklausos duomenimis, dėl sumažėjusios elektromobilių paklausos taip pat pablogėjo ir kitų Vokietijos automobilių gamintojų, tarp kurių taip pat yra „Mercedes-Benz“ ir BMW, nuotaikos dėl verslo perspektyvų.

Teigiama, kad artimiausiais mėnesiais elektromobilių pardavimai Vokietijoje išliks nedideli, o tai apsunkins automobilių gamintojų planus didinti pardavimus ir laikytis nuo kitų metų Europos Sąjungoje taikomų griežtesnių automobilių parko išmetamųjų teršalų kiekio tikslų.

UBS analitikas Patrickas Hummelis pažymoje teigė, kad VW kyla ypatinga rizika ir dėl to kitais metais gali prarasti daugiau nei 2 mlrd. numatomo pelno.

Dėl vis didėjančio ekonomikos sulėtėjimo regione didėja sunkumai, nes stabdomi akumuliatorių elementų projektai. Prancūzijos tiekėja „Valeo“ ieško pirkėjų dviem gamykloms, kurios nevykdo pakankamai veiklos. Viena iš jų jau buvo pertvarkyta gaminti elektromobilių dalis.

Kita Prancūzijos dalių gamintoja „OPmobility“ teigė, kad elektromobilių gamybos apimtys yra maždaug perpus mažesnės, nei tikėjosi gamintojai.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas