COVID-19 pradėjo Dakaro ralio dalyvių korekcijas: „Toyota“ neteko 2009 metų lenktynių čempiono

Lukas Snarskis

2021-12-27, 07:35 (atnaujinta 2023-12-24, 17:46)

0 komentarų
COVID-19 pradėjo Dakaro ralio dalyvių korekcijas: „Toyota“ neteko 2009 metų lenktynių čempiono

2022 metų Dakaro ralis startuoja jau už mažiau nei savaitės. Laiko lieka labai nebedaug, tačiau ne visiems jis įvyks taip kaip buvo planuota. Pasaulinė pandemija įsisuko ir tarp tų, kurie planuoja dalyvauti sausio pradžioje startuojančiose dykumos lenktynėse.

Vienas pirmųjų, kuris turės praleisti Dakaro ralį dėl COVID-19 – „Toyota Gazoo Racing“ pilotas ir 2009 metų Dakaro laimėtojas Ginielis de Viliersas. Šių lenktynių legenda sulaukė teigiamo COVID-19 testo rezultato, o tai automatiškai reiškia, kad jam 2022 metų renginys baigėsi dar net neprasidėjęs.

A.S.O./DPPI/F.Gooden

Gamyklinė „Toyota“ komanda buvo priversta greitai reaguoti į vieno iš savo komandos nario netektį. Pranešama, kad G.Viliersą pakeis penkis kartus WRC čempionas Krisas Meeke‘as, kuris sės prie „Toyota Hilux“ vario.

Legendinis Dakaro pilotas buvo startavęs net 18-oje ralių iš eilės, o, kaip jau minėjome, 2009 metais pasiekė pergalę. Su „Toyota Gazoo Racing“ gamyklinės komandos „Hilux“ automobiliais, T1+ klasėje, šiemet turėtų startuoti keturi ekipažai - Nasseras Al Attyiah su Mathieu Baumelis, Henkas Lateganas su Brettas Cummingsas, Shameeris Variawa su Danie Stassenas. Su K.Meeke‘u viename automobilyje važiuos Dennisas Murphy.

DPPI/J.Delfosse

Prieš skrydį į Saudo Arabiją teigiamo COVID-19 testo rezultato sulaukė ir motociklų klasėje turėjusi startuoti Kristen Landman. Kol kas daugiau dėl lenktynininkų, kurie šias lenktynes turėtų praleisti dėl koronaviruso – nėra.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas