Aukščiausi balai jam atiteko už komfortą. Transporto istorijos žinovai galėtų pasakyti, jog tai – nieko keista. Šis Prancūzijos automobilių gamintojas daugybę dešimtmečių pasižymėjo išskirtiniu dėmesiu važiavimo komfortui, tad nuosekliai tobulino važiuokles ir sukūrė hidropneumatinę pakabos sistemą, leidžiančią automobiliams tiesiog plaukti asfaltu.

„Citroën“ inžinierių darbas buvo toks geras, kad hidropneumatinės sistemos patentu pasinaudojo ir Vokietijos „Mercedes-Benz“, ir Didžiosios Britanijos „Rolls-Royce“ bendrovės.

Dabar oficialioje gamintojo internetinėje svetainėje galima rasti ir išskirtinį pasiūlymą tiems, kurie svarsto įsigyti geriausią 2023 metų Lietuvos automobilį. Norintys įsigyti „Citroën C5 X“ įkraunamą hibridą dovanų siūlomas 9 990 eurų vertės „Citroën AMI“.

Lietuviškoje „Citroën“ internetinėje svetainėje skelbiama, jog mažylį „Citroën AMI One“ gaus tie, kurie įsigys „Citroën C5 X Hybrid 225 Shine“ versiją. Tokia šio įkraunamo hibrido versija kainuoja 49 990 eurų.

Kalbant apie siūlomą „AMI One“ modelį, jis aprūpintas 6 kW galios elektriniu varikliu ir 5,5kWh talpos baterija. Tai leidžia išvystyti 45 km/h greitį ir nuvažiuoti 70km. Kad šie skaičiai nėra įspūdingi, sutinka ir pati bendrovė, tačiau didelių greičių ir nuvažiuojamo atstumo „Ami” ir nereikia – jis reklamuojamas kaip nebrangi, manevringa ir ekologiška susisiekimo priemonė dideliuose miestuose.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas