Europiečiai išsikraustė iš proto: elektromobiliai šiuo metu tiesiog šluojami iš salonų

Lukas Snarskis

2021-07-07, 16:05 (atnaujinta 2023-12-03, 15:32)

0 komentarų
Europiečiai išsikraustė iš proto: elektromobiliai šiuo metu tiesiog šluojami iš salonų

Elektrinių automobilių populiarumas ir toliau auga. Pastarosios transporto priemonės yra itin populiarios Norvegijoje, o dabar augimas užfiksuotas ir Vokietijoje. Pranešama, jog šioje šalyje per birželio mėnesį užregistruota 25 proc. daugiau naujų automobilių, o tarp jų daugėja hibridinių ir pilnai elektrinių modelių.

Pranešama, kad birželio mėnesį užregistruota daugiau nei 274 tūkst. naujų automobilių, o tarp lyderių – visiems puikiai žinomi vardai. „Tesla“ užfiksavo įspūdingą augimą Vokietijoje, kur šio gamintojo pardavimai išaugo net 431 proc. Antroje pozicijoje – „Smart“ su 212 proc. augimu, o trečioje – „Suzuki“ su 210 proc. Tačiau tikrai ne visos automobilių bendrovės turi kuo džiaugtis.

Vokietijos transporto priemonių organizacija atskleidžia, jog dėl gerokai sumažėjusių pardavimų turėtų sunerimti „Honda“, kurios pardavimai birželio mėnesį nukrito 30 proc. Tarp tokių nelaimėlių atsidūrė ir „Ford“, „Mitsubishi“ ir „Volvo“, kurių pardavimai sumažėjo nuo daugiau nei 20 proc. Pranešama, kad „Mercedes-Benz“ pardavė 19 proc. mažiau, o „Jaguar“ – 14 proc. mažiau automobilių.

Statistika puikiai iliustruoja tai, jog elektriniai automobiliai įgauna vis didesnį populiarumą. Vokietijoje tokių transporto priemonių pardavimai išaugo 312 proc. ir per birželio mėnesį jų buvo parduota daugiau nei 33 tūkst., o tai yra 12 proc. visų pardavimų šalyje. Kiek mažesnį augimą fiksuoja hibridinių automobilių pardavimai, kurie išaugo 191 proc. Augant naujos kartos mašinų pardavimams – mažėja tradicinių automobilių pardavimai.

Pranešama, jog benzininių transporto priemonių pardavimai sumažėjo 4,6 proc., o dyzelinu varomų mašinų populiarumas mažėjo dar stipriau ir birželį jų buvo parduota 19 proc. mažiau nei anksčiau.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas