Liepos 15 dieną, pirmadienį, Europos Sąjungos nares ketina balsuoti dėl laikinų muitų įvedimo Kinijos elektromobilių gamintojams ir jų produkcijai. Tačiau vieningo sprendimo čia gali ir nebūti. Kaip praneša „Reuters“, Vokietija ketina susilaikyti.

Europos Sąjunga iš Kinijos importuojamiems elektriniams automobiliams taiko laikinus iki 37,6 proc. siekiančius tarifus. Toks sprendimas didina įtampą tarp Kinijos ir Europos prekybos rinkoje. Vokietija ketina susilaikyti, nes antisubsidijų tyrimas tęsiamas, o Europos Komisijos ir Kinijos vyriausybės derybos tęsiasi, praneša šaltiniai.

Vokietijos automobilių gamintojai, kurie trečdalį savo automobilių per metus parduoda Kinijoje, nerimauja dėl atsakomųjų priemonių ir baiminasi prekybos konflikto su svarbia prekybos partnere. Verta paminėti ir tai, jog pirmadienį įvyksiantis balsavimas nėra privalomas.

Laikinajame etape Europos Komisija turi visus įgaliojimus nustatyti muitus, nors ji konsultuojasi su Europos Sąjungos narėmis ir turėtų atsižvelgti į jų pozicijas. Pasibaigus tyrimui, bus surengtas galutinis balsavimas, kurio metu EK gali pasiūlyti galutinius muitus, paprastai taikomus penkerius metus.

Verta pastebėti, kad bet koks pateiktas pasiūlymas gali būti užblokuotas, jei tam nepritars kvalifikuota 27 Europos Sąjungos narių dauguma. Kvalifikuotai daugumai reikia bent 15 narių balsų, kas sudarytų 65 proc.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas