Ispanijoje montuojami greičio matuokliai, kurie taps tikru vairuotojų košmaru: naudojamos specialios technologijos, kurios nepatiks daugeliui ir sukels tikrą galvos skausmą

Arnas Balčiūnas

2023-12-24, 07:46

0 komentarų

Daugelis vairuotojų sutiks – greičio matuokliai nėra pats smagiausias kelių komponentas. Niekam ne paslaptis ir tai, jog norint išvengti baudos už greičio viršijimą galima tiesiog prilėtinti, kuomet artėjama prie matuoklio. Tačiau tokia gudrybė gali greitai nebeveikti.

Ispanijoje montuojami greičio matuokliai, kurie taps tikru vairuotojų košmaru: naudojamos specialios technologijos, kurios nepatiks daugeliui ir sukels tikrą galvos skausmą

Ispanijos valdžia rado sprendimą kaip pažaboti vairuotojų gudravimą, kuomet yra tiesiog pristabdoma artėjant prie greičio matuoklio. Neseniai buvo pristatyta nauja technologija, kuri leidžia nustatyti vairuotojus, kurie prieš pat greičio matuoklį pristabdo ir vėliau vėl spusteli akseleratoriaus pedalą.

Teigiama, kad naujasis įrenginys leis nustatyti, ar vairuotojai greitį sumažina tik trumpam, kad išvengtų administracinės atsakomybės, kuri yra numatyta už greičio viršijimą. Tokie įrenginiai montuojami šalia stacionarių greičio matuoklių ir jau naudojami kai kuriuose Ispanijos keliuose.

Publikacijoje sakoma, kad po sėkmingo bandomojo projekto 2020 m. Ispanijoje, Navaros šiaurės rytų regione pradėti naudoti nauji prietaisai, leidžiantys nustatyti, ar vairuotojai pristabdo prieš greičio matuoklį ir vėliau padidina greitį.

Ispanijos valdžios atstovai, uždegę žalią šviesą šiai technologijai, tikina, kad tokiu būdu bus nustatomi greičio pažeidėjai, kurie iš tiesų nesilaiko greičio ribojimų, o prie stacionarių matuoklių sulėtina tik tam, kad išvengtų baudos. Be to, atkreipiamas dėmesys, kad naujoji sistema iš tiesų atgraso vairuotojus viršyti greitį tam tikruose regionuose.

Štai jeigu naujasis radaras nustatytų, kad vairuotojas specialiai padidino arba sulėtino greitį, jam gresia bauda iki 200 eurų. Ekspertai įspėja, kad jei ši technologija iš tiesų bus laikoma veiksminga, tokie radarai galėtų atsirasti ir Didžiosios Britanijos keliuose.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas