Kalėdų vakarą planuojantiems sėsti prie vairo – itin svarbus perspėjimas: numatomos sudėtingos eismo sąlygos, pateikiamos svarbios rekomendacijos

Pranešimas spaudai

2023-12-25, 19:54 (atnaujinta 2023-12-26, 14:45)

0 komentarų

Prasidėjus didžiausioms metų šventėms – daugelis lietuvių keliauja aplankyti savo artimuosius, tad kelininkai yra ne tik pasiruošę reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas bei užtikrinti kelių pravažumą, bet ir dalijasi naudingais patarimais visiems šalies vairuotojams.

Kalėdų vakarą planuojantiems sėsti prie vairo – itin svarbus perspėjimas: numatomos sudėtingos eismo sąlygos, pateikiamos svarbios rekomendacijos

Naktį iš pirmadienio į antradienį vairuotojai gali susidurti su rimtais iššūkiais keliuose. Kelininkai įspėja, jog eismo sąlygas sunkins plikledis, lijundra, šlapdriba.

Šalyje dėl buvusio arba besitęsiančio lietaus pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios. Mažesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos šlapios, provėžotos, daug kur padengtos pažliugusio, vietomis prispausto sniego sluoksniu.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį numatomi krituliai: šlapdriba, lietus. Kai kur plikledis. Vėjas vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–20 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir atkreipti dėmesį į pavojingus kelio ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t.y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

Daugelyje rajonų lietus arba dulksna, tik Alytaus, Varėnos, Ignalinos, Kupiškio, Utenos ir Panevėžio apskrityse be lietaus. Oro temperatūra nuo 4 iki 7 laipsnių šilumos.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas