Kinai pametė galvą dėl pigaus elektromobilio: vos €4000 kainuojantis mažylis sutraukė milžinišką minią

Lukas Snarskis

2021-05-02, 17:30 (atnaujinta 2023-12-03, 15:33)

0 komentarų
Kinai pametė galvą dėl pigaus elektromobilio: vos €4000 kainuojantis mažylis sutraukė milžinišką minią

Jau keletą kartų esame rašę apie neįtikėtiną sėkmę tėvynėje patyrusį kinišką „Wuling Hong Guang MINI EV” elektromobilį. Šis nedidelis ir vos 4000 eurų kainuojantis automobiliukas jau beveik metus dominuoja geriausiai Kinijoje parduodamų elektromobilių viršūnėje ir netgi nedaug trūksta, jog jis aplenktų „Tesla Model 3” ir taptų populiariausiu nauju elektra varomu automobiliu pasaulyje. Vis dėlto įdomu tai, jog „Wuling Hong Guang MINI EV” pirkėjai jį perka ne tik praktiniais sumetimais.

Internete pasirodė nuotraukos iš milžiniško „Wuling Hong Guang MINI EV” fanų susitikimo, kuriame buvo galima pamatyti įspūdingai modifikuotų šio modelio transporto priemonių. Renginyje pasirodė ne tik dekoratyvine plėvele apklijuoti automobiliukai, bet ir į DJ ar bekelei skirtus monstrus virtę mažyliai. Bene labiausiai visus nustebino šešiaratis ir „Mad Max” filmo tema tiuninguoti egzemplioriai.

Priežasčių, kodėl kinai taip myli „Wuling Hong Guang MINI EV” toli ieškoti nereikia. Dėl nedidelės kainos jie įperkami daugeliui šalies piliečių, jų techninis aptarnavimas yra tiesiog juokingai pigus, o nedidelės elektros sąnaudos leidžia šiuo automobiliu važiuoti praktiškai už dyką. Nenuostabu, jog tokios sėkmės sužavėtas gamintojas jau ruošia vasarai skirtai „Wuling Hong Guang MINI EV” versiją su nuleidžiamu stogu.

Daugiau apie „Wuling Hong Guang MINI EV”

Kaip galima nujausti, už šią sumą būsimasis elektromobilio vairuotojas jokio stebuklo negauna. Prieš jo akis atsiduria nedidelė 2,9m ilgio, 1,49m pločio ir 1,62m aukščio dėžutė, sverianti mažiau nei 700 kilogramų. Tačiau nedideli matmenys vis tiek leidžia salone patogiai sutalpinti keturis asmenis, o nulenkus galines sėdynes turėti ir visai patenkinamo dydžio bagažinę.

Po gaubtu rasime 13KW (17,4AG) galios elektrinį motorą, galintį pasiekti maksimalų 100 km/h greitį. Skaičiai tikrai nėra įspūdingi, tačiau turėkime galvoje nedidelį elektromobiliuko svorį, greitą elektrinio motoro akceleraciją bei faktą, kad juo bus važinėjame praktiškai tik Kinijos didmiesčiuose. Standartinės komplektacijos variantas turi 9,2kWh talpos bateriją, kurios pakanka nuvažiuoti 120km vienu įkrovimu, o įsigijus prabangesnę versiją gaunama 13,8kWh celė, kurios pakaks visiems 170km.

Bazinės komplektacijos sąraše puikuojasi ABS, padangų slėgio stebėjimo sistemos ir galiniai atstumo jutikliai. Spaudai pateiktose nuotraukose taip pat matomi elektriniai langai ir stereo garso aparatūra, tačiau visa tai yra papildomos įrangos dalis - visa tai turintis modelis su oro kondicionavimo sistema kainuoja maždaug 4000 eurų.

Atmetus komišką išvaizdą ir katastrofišką prabangos stygių, „Wuling Hongguang MINI” yra idealus miesto automobilis. Jis neteršia aplinkos, yra pigus prižiūrėti, o svarbiausia net ir Kinijoje jį įsigyti gali labai didelė visuomenės dalis. Maža to, bendrovė jau pamažu kalba apie planus šį pigų elektromobilį pradėti pardavinėti aplinkinėse šalyse ir galbūt netgi plėstis į dar tolimesnius regionus. Toks žingsnis būtų didelis „Tesla” košmaras, kadangi tai jai galėtų kainuoti didžiausio pasaulyje elektromobilių gamintojo titulą ir nuvilioti dalį puikia kaina susigundžiusių pirkėjų.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas