Laukiate „Apple” automobilio? Turime naujų žinių

Lukas Snarskis

2020-12-28, 17:30 (atnaujinta 2023-12-03, 15:34)

0 komentarų
Laukiate „Apple” automobilio? Turime naujų žinių

Per pastaruosius metus technologijų entuziastų bendruomenėje daugybę kartų pasirodė įvairūs įrodymai, kad „Apple” jau keletą metų vysto itin slaptą „Titan” projektą, po kuriuo slepiasi ne kas kitas, o bendrovės elektromobilis. Gruodį žiniasklaidą netgi pasiekė informacija, jog transporto priemonės debiutuos jau 2024 metais. Deja, panašu, jog tai gali būti labai toli nuo realybės.

Bene patikimiausias „Apple” veiklos analitikas Ming-Chi Kuo, garsėjantis savo tiksliomis prognozėmis apie vienas ar kitas dar nepasirodžiusių Kupertino milžinės produktų specifikacijas, įsitikinęs, jog obuolio ženkleliu paženklinto automobilio teks palaukti ilgiau. Jo žiniomis, debiuto data buvo perkelta iš 2024 į anksčiausiai 2028 metus, tačiau analitikas neatmeta, kad pasirodymas gali būti ir dar labiau pavėlintas. Ming-Chi Kuo pridūrė, jog galimą „Apple” automobilio pasirodymą rinka vertina labai optimistiškai, kas teigiamai atsiliepia kompanijos akcijų kainai.

Specialistas tai pateikė 3 galimas vėlavimo priežastis: laiko neapibrėžtumas, netikrumas dėl tiekėjo ir transporto priemonės specifikacijų bei nežinomybė dėl jos konkurencingumo elektromobilių rinkoje.

Primename, kad „Apple” nuosavo automobilio projektą pradėjo dar 2014 metais, tačiau procese patyrusi daugybę sunkumų ji šios minties atsisakė ir nusprendė koncentruotis į programinę savavaldžių automobilių dalį. Tiesa, kai 2018 metais kompanijoje vėl dirbti pradėjo buvęs „Tesla” inžinerijos viceprezidentas, kuris dar iki 2013 metų buvo „Apple” viceprezidentas „Mac” kompiuterių inžinerinei daliai, bendrovei padarė didelę pažangą šioje srityje.

Tiesa, Ming-Chi Kuo pastebi, kad nors „Apple” ir šioje srityje turi keletą stiprių pusių, tai nebūtinai reiškia, jog kompanijos automobiliui seksis būtent tai, kaip tikisi „Apple” ir visa rinka. Geras to pavyzdys - „HomePod” išmanusis garsiakalbis, kuris yra vienas iš mažiausiai sėkmingų įmonės produktų, nepaisant to, kad jam buvo prognozuojama didelė sėkmė.

Be to, svarbu pastebėti, kad „Apple” šiuo metu yra besivejančių rolėje, kadangi šiuo metu yra net kelios kompanijos, pasiekusios galutinę tokio tipo išmaniųjų automobilių kūrimo stadiją ir netrukus turėtų pradėti jų masinę gamybą.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas