Lūšite juokais: „Mercedes“ virtualus asistentas pasakė, ką galvoja apie „Tesla”

Lukas Snarskis

2021-05-01, 13:20 (atnaujinta 2023-12-03, 17:34)

0 komentarų
Lūšite juokais: „Mercedes“ virtualus asistentas pasakė, ką galvoja apie „Tesla”

Pasitikėjimas savimi yra gera savybė, tačiau kas galėjo pagalvoti, kad tokią žmogišką savybę atspindės ir elektroninė sistema? Būtent tai padarė „Mercedes-Benz“ inžinieriai, kūrę „Linguatronic“ išmanią valdymo balsu sistemą. Socialinės platformos „Tik Tok“ naudotojas @kevinpr_03 paklausęs savo automobilio, ką šis mano apie „Tesla“, gavo netikėtą ir gan juokingą atsakymą. Įrašą jis nusiuntė puslapiui @benzenthusiatsofficial, kad šis pasidalintų.

„Linguatronic“ į klausimą atsako „The same as you. Otherwise, you would not be sitting here.“ („Tą patį ką ir tu. Kitu atveju čia nesėdėtum.“). Nors ir spinduliuojantis ryškiu pasitikėjimu savimi bei griežta nuomone, atsakymas gana rafinuotas. Kaip užsimena „Twitter“ naudotojas @AaronS5_, toks atsakas sufleruoja ir tam tikras „Mercedes“ nuostatas konkurentės „Tesla“ atžvilgiu.

Neįsivaizduojame, kaip tokie atsakymai yra paruošiami ir integruojami į sistemas, tačiau akivaizdu, kad „Mercedes-Benz“ žino apie ką kalba ir, kad toks atsakymas sistemoje yra ne be priežasties. „Tesla“ neseniai buvo paskelbusi sąrašą gamintojų, kurių automobiliai dažniausiai iškeičiami į „Tesla“ modelius - seniausio Vokietijos automobilių gamintojo ten nebuvo. Užtat minėtame sąraše figūravo kiti žinomi aukštos klasės prekių ženklai - „Audi“, „Lexus“ ir net „BMW“.

Tai aiškiai parodo, jog „Mercedes-Benz“ vairuotojai yra žymiai ištikimesni prekės ženklui nei kitų gamintojų automobilių savininkai. Nors vaizdo įraše klausimas užduodamas vidaus degimo varikliu aprūpintam automobiliui, to paties galima tikėtis ir iš elektrinių „Mercedes“ modelių. Už pirmojo pasaulyje vidaus degimo variklio slypinti kompanija žada atsisakyti šios technologijos ir tapti pilnai elektrifikuota ne vėliau, nei 2039-aisiais.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas