„Mazda“ turi puikių naujienų europiečiams: ketinama atgabenti du naujus CX serijos modelius

Lukas Snarskis

2021-10-10, 09:45 (atnaujinta 2023-12-03, 15:31)

0 komentarų
„Mazda“ turi puikių naujienų europiečiams: ketinama atgabenti du naujus CX serijos modelius

Kokybe garsėjantis „Mazda“ gamintojas Europoje ketina praplėsti kompaktiškų visureigių asortimentą dviem naujais modeliais - tai „CX-60“ ir „CX-80“. Abu naujienos Europoje pasirodys per ateinančius dvejus metus. Apie tai informavo bendrovės atstovai.

„Mazda“ atstovų teigimu, kompaktiški SUV automobiliai leis europiečiams pasiūlyti daugiau įkraunamų hibridinių modeliu. Jie bus pastatyti ant naujai sukurtos didelėms transporto priemonėms skirtos platformos, o produktų segmentavimo atžvilgiu atsidurs virš dabartinio „CX-5“ modelio. „Mazda“ ką tik atnaujino savo „Hofu H2“ gamyklą Japonijoje, kad galėtų surinkinėti transporto priemones, naudojant naujas, didesnes platformos.

Automobilių gamintojas taip pat patvirtino, kad 2022 metų pirmoje pusėje pristatys savo kompaktiško krosoverio „MX-30“ versiją, kuri taip pat turi sukamąjį variklio generatorių, kuris pailgina maksimalų nuvažiuojamą atstumą. Praėjusiais metais „MX-30“ buvo pristatytas kaip pirmasis „Mazda“ visiškai elektrinis automobilis, tačiau modelis buvo kritikuojamas už vos 200 km siekiantį maksimalų nuvažiuojamą atstumą, trumpesnį nei daugumos konkurentų siūlomų automobilių.

Nuo šeštojo dešimtmečio iki 2012 metų „Mazda“ naudojo rotacinių variklių technologiją. Nepaisant to, kad ji buvo lengvesnė ir pasižymėjo didele specifine galia, jos buvo atsisakyta gamybiniams modeliams, nes sąnaudos ir išmetamųjų teršalų kiekis yra didesni nei benzininio variklio atveju. Bendrovė atgaivino šią technologiją po to, kai elektrifikuotos pavaros ir jų panaudojimas automobiliuose tapo vis populiaresni.

Iki rugpjūčio mėnesio „Mazda“ pardavė 5740 „MX-30 Europe“ vienetų, tokius duomenis paskelbė „JATO Dynamics“. Bendras kompanijos pardavimų Europoje skaičius per pirmuosius aštuonis mėnesius išaugo 25 proc., tai yra iki 105 480 vienetų.

Maždaug nuo 2025 metų „Mazda“ taip pat pristatys daugybę naujų produktų paremtų nauja, elektromobiliams skirta, automobilių platforma. Transporto priemonių gamintojas taip pat planuoja išleisti tris naujus visureigius JAV ir kai kuriose kitose rinkose. Tarp 2022 metų ir 2023 metų turėtų pasirodyti naujieji „Mazda CX-70“, „CX-90“ ir „CX-50“ modeliai.

„CX-50“ bus naudojama ta pati mažų transporto priemonių platforma kaip „Mazda 3“ ir „CX-30“. automobilis bus surinkinėjamas naujoje JAV gamykloje Hantsvilyje, Alabamos valstijoje, kurioje „Mazda“ bendradarbiauja su partneriu „Toyota“, kuriam priklauso 5,1 proc. „Mazda“ akcijų.

„Toyota“ gamykloje pradėjo gaminti kompaktišką krosoverį - „Corolla Cross“, minėtosios gamyklos maksimalios metinės automobilių surinkimo apimtys siekia 300000 automobilių – pusė šio kiekio skiriama naujų „Toyota“, pusė - „Mazda“ automobilių gamybai.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas