BMW atšaukia 12 535 „Mini Cooper SE“ elektromobilių dėl akumuliatoriaus aukštos įtampos problemos. Problemos sprendimas susijęs su pardavėjo įdiegtu programinės įrangos atnaujinimu, kuris nustato akumuliatoriaus veikimo sutrikimus. Šis sutrikimas gali sukelti trumpąjį jungimą, dėl kurio gali kilti gaisras.

Remiantis Nacionalinės kelių eismo saugumo administracijos (NHTSA) pateiktais dokumentais, BMW atšaukia 12 535 „Mini Cooper SE“ automobilius JAV dėl aukštos įtampos akumuliatorių problemos. Atšaukimas susijęs su 2020-2024 m. modeliais, pagamintais nuo 2019 m. kovo mėn. iki 2024 m. sausio mėn. Galimai sugedusių automobilių savininkai gali nuvežti savo transporto priemones į „Mini“ atstovybę, kad būtų atliktas papildomas programinės įrangos atnaujinimas, kuris, kaip tikisi automobilių gamintojas, padės išvengti problemos.

BMW, kuriai priklauso „Mini“, 2023 m. spalį sužinojo, kad „Mini Cooper SE“ vairuotojas patyrė „terminį įvykį“. Vėliau, 2024 m. pradžioje, kompanija sužinojo apie dar vieną incidentą Vokietijoje. Bendrovė teigia, kad jai nėra žinoma apie jokius sužeidimus dėl akumuliatoriaus problemos.

Remiantis atšaukimo dokumentais, dėl „Mini“ akumuliatoriaus gedimų, kurie gali atsirasti dėl įvairių priežasčių, gali įvykti trumpasis jungimas. „Dėl to aukštos įtampos akumuliatorius gali perkaisti ir, retais atvejais, įvykti terminis įvykis, net kai automobilis neeksploatuojamas“, – teigiama BMW pranešime NHTSA.

NHTSA problemą įvardijo aiškiau: „Trumpasis jungimas padidina gaisro pavojų“. Ištaisant problemą atnaujinama „Mini“ akumuliatoriaus valdymo sistemos programinė įranga, kuri, nustačius gedimą, iškrauna akumuliatorių iki žemesnės nei 30 % įkrovos būsenos.

Nors apie elektromobilių gaisrus pranešama dažniau, nėra įrodymų, kad elektromobiliai gali užsidegti dažniau nei transporto priemonės su vidaus degimo varikliais. Verta paminėti, kad ličio jonų akumuliatorių gaisrai kyla greitai, o juos užgesinti, kaip žinia, labai sunku. Jei turite paveiktą „Cooper SE“, tikėkitės, kad „Mini“ netrukus susisieks su jumis.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas