Ne, tai ne juokai: „Xiaomi” gamins pigius elektromobilius

Lukas Snarskis

2021-03-27, 10:07 (atnaujinta 2023-12-26, 20:04)

0 komentarų
Ne, tai ne juokai: „Xiaomi” gamins pigius elektromobilius

Viena didžiausių pasaulio naujienų agentūrų „Reuters“ praneša, kad kinų išmaniųjų telefonų ir buitinės elektronikos gamintoja „Xiaomi“ pradės gaminti automobilius „Great Wall Motors“ fabrike. Pati „Xiaomi“ atsisakė komentuoti šį pranešimą, tuo metu „Great Wall“ atstovai skelbia, kad apie tokį bendradarbiavimą su Kinijos technologijų milžine dar nėra diskutavusi.

Informacija apie potencialią bendradarbiavimą tarp „Xiaomi“ ir „Great Wall Motors“ pasklido iš keleto žmonių, tiesiogiai susijusių su šiuo reikalu ir pranešusių apie tai „Reuters“. Du iš šaltinių atskleidė, kad automobiliai bus paženklinti būtent „Xiaomi“ prekės ženklu ir bus orientuoti į masinę prekybą. Tam, kad transporto priemonės kūrimo procesas būtų spartesnis, „Great Wall“ pasidalins sukauptomis inžinerijos žiniomis. Trečiasis asmuo pranešė, jog apie šių dviejų Kinijos bendrovių partnerystę gali būti pranešta ateinančią savaitę.

Kadangi technologijų kompanijos vis dažniau įsilieja į transporto industriją - dažnai skatindamos automatizaciją ar kurdamos informacines ir pramogų sistemas - visa nekeista matyti sparčiai augančią „Xiaomi“ prisjungiant prie automobilių rinkos veiksmo. Tai nebūtų pirmasis šios kompanijos žingsnis į transporto pasaulį, mat ji gamina vienus populiariausių elektrinių paspirtukų.

Netrukus po „Reuters“ pranešimo, „Xiaomi“ akcijų vertė pakilo 6,3%, o „Great Wall“ net 10,4%. Tai rodo, kad investuotojai neabejotinai tiki šiais gandais, tačiau norint įsitikinti jų teisingumu dar teks palūkėti - mažiausiai iki kitos savaitės.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas