Parduodamas keisčiausias limuzinas pasaulyje: lėktuvas ar automobilis, o gal abu?

Lukas Snarskis

2021-04-03, 16:22 (atnaujinta 2023-12-03, 15:33)

0 komentarų
Parduodamas keisčiausias limuzinas pasaulyje: lėktuvas ar automobilis, o gal abu?

Visada norėjote privataus lėktuvo, bet bijote ar nemėgstate skraidyti? Na, pagaliau savo svajonę galite įgyvendinti, tiesa, kiek neįprastu būdu. Pranešta, kad gegužės mėnesį „Mecum Auctions” organizuojamame aukcione bus pardavinėjamas keisčiausias visų laikų limuzinas, kurį tokiu terminu vadinti sunkiai verčiasi liežuvis.

Šiai transporto priemonei, vadinamai „Limo-Jet”, buvo panaudotas tikro amerikiečių „Learjet” įmonės lėktuvo fiuzeliažas (taip vadinamas lėktuvo korpusas), tačiau su skraidymu šis daiktas turi mažai bendra - jis yra tikrų tikriausias automobilis, galintis teisėtai riedėti bendro naudojimo keliais.

„Limo-Jet” dizainą kūrė dizaineris Dan Harris, o techninę dalį - Čikagoje įsikūrusi limuzinų gamyboje besispecializuojanti „Exotic Coach” įmonė. Jam buvo panaudotas specialiai suprojektuotas nerūdijančio plieno rėmas bei 8 cilindrų „Chevrolet Vortec” variklis, pasiekiantis 400 arklio galių. Tuo metu šonuose esančiuose lėktuvo variklio skyriuose buvo sumontuoti galingi garsiakalbiai, leidžiantys lėktuvo garsus. Beje. pagalvota ir apie galinį sparną - kadangi jis gali pridaryti sunkų parkuojantis, sukurtas specialus mechanizmas jo nulenkimui.

Nors limuzinas gali riedėti pats ant juokingai mažais atrodančių 28 colių ratų, kartu su juo nemokamai pridedamas ir 2015 metų „Chevy” autovežis - tam, kad šį keistą ratuotį būtų galima transportuoti tolimais atstumais.

„Limo-Jet” viduje gali sutalpinti 18 keleivių, kuriuos linksmina 17 000 vatų audio sistema su nesuskaičiuojama galybe garsiakalbių, 42 colių įstrižainės televizorius ir daug kitų smagių dalykų.

Kiek toks daiktas galėtų kainuoti? Užkulisiuose minima kelių milijonų suma, tačiau „Limo-Jet” už panašią kainą jau ilgai nesuranda pirkėjų. Galbūt šįkart pavyks?

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas