Rusai nusiteikę pratęsti savo dominavimą Dakaro ralyje: sieks dar vieno titulo, tačiau šįsyk nebus taip lengva

Lukas Snarskis

2021-12-14, 07:35 (atnaujinta 2023-12-03, 15:31)

0 komentarų
Rusai nusiteikę pratęsti savo dominavimą Dakaro ralyje: sieks dar vieno titulo, tačiau šįsyk nebus taip lengva

Legendiniam rusų sunkiosios technikos gamintojui „Kamaz“ priklausanti Dakaro ralio komanda dominavo sunkvežimių kategorijoje pastaruosius dvidešimt metų. Sparčiai artėjančiose 2022-ųjų lenktynėse jie sieks dar vieno čempionų titulo, tačiau šiemet sulauks rimtos konkurencijos - Čekijos Respublikos bei Nyderlandų varžovai tikisi pagaliau nukauti minėtą titulą iš Rusijos komandos.

„Kamaz“ yra laimėję 18 iš 22-ejų titulų šiose lenktynėse nuo 1996-ųjų, o sausio mėnesį Džedoje (Saudo Arabijos vakaruose) startuosiančiose lenktynėse turės net 4 ekipažus - tarp jų yra ir praėjusių metų čempionas Dmitry Sotnikov ir keturis kartus laimėjęs Eduard Nikolaev. Rusijos Federacijos dalyviai vairuos naujausią „Kamaz“ šedevrą, pavadintą „K5“ - šiuo automobiliu jie sieks pakartoti 2021-ųjų finišą, kuomet savo kategorijoje „Kamaz“ užėmė visas podiumo vietas.

Nors vien mintis apie šios komandos įveikimą gali bauginti ne vieną varžovą, čekų vairuotojas Martin Macik jaučiasi pasiruošęs iššūkiui. Lenktynininkas tikisi pagerinti savo praėjusių metų rezultatą, kuomet iki podiumo pozicijos jam pritrūko vos vieno aplenkto varžovo - iki šiol 4-oji vieta yra geriausias jo rezultatas Dakaro ralyje.

Prie šių ambicijų prisideda ir 2021-aisiais 10-ąją vietą užėmęs Martin Šoltys bei šešis-kart čempiono Karel Loprais sūnėnas Aleš, dalyvausiantis Dakare 15-ąjį kartą. Čekai varžysis „Big Shock Racing“ komandos vardu. Čekų ambicijomis dalinasi ir Nyderlandų komanda „Team De Rooy“, kuriai atstovaus Janus van Kasteren, buvęs čempionas Hans Stacey ir 8-ąją vietą praeitose lenktynėse užėmęs Martin van der Brink.

Olandai nusiteikę rimtai ir siunčia ne vieną komandą - „Riwald Dakar Team“ siekia į sportą įnešti šiek tiek inovatyvumo, išsiųsdama Gert Huzig su sunkvežimiu, turinčiu hibridinį vidaus degimo variklį. Su „Kamaz“ varžysis ir „Hino“, už kurių bolido vairo sės japonų kilmės Teruhito Sugawara. 2022-ųjų Dakaro ralis prasidės sausio 2-ąją ir žada dvi savaites įtempto veiksmo ir iššūkių artimųjų rytų dykumose.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas