Rusijai nugarą atsuka net ir Kinija: Rusijos aviacijos sektorius atsidūrė katastrofiškoje situacijoje

Lukas Snarskis

2022-03-12, 14:05 (atnaujinta 2023-12-03, 15:25)

0 komentarų
Rusijai nugarą atsuka net ir Kinija: Rusijos aviacijos sektorius atsidūrė katastrofiškoje situacijoje

Rusijos pradėta karinė invazija į Ukrainą jau pareikalavo daugybės aukų, o nuo to kenčia ir pati Rusija. Daugelis Vakarų kompanijų pritaikė įvairiausias sankcijas, kurios vis labiau smaugia šalies ekonomiką. Negana to, kenčia ir šalies aviacijos sektorius.

Aviacijos milžinėms „Boeing“ ir „Airbus“ sustabdžius lėktuvams reikalingų dalių tiekimą – Rusija atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Žinoma, čia buvo tikėtasi sulaukti Kinijos pagalbos, tačiau net ir kinai atsisakė tiekti dalis, reikalingas Rusijos oro linijų orlaiviams. Apie tai pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Dar šios savaitės pradžioje buvo paskelbta, jog kyla grėsmė Rusijos keleivinių skrydžių saugumui. Tokia situacija susidaro po to kai šalį prispaudė Vakarų pritaikytos sankcijos. Po to kai pagalbos ranką ištiesti atsisakė ir Kinija, Rusija situaciją gelbėti bandys ieškant dalių Turkijoje ir Indijoje. Apie tai patvirtino „Rosaviatsia“ pareigūnas Valerijus Kudinovas, atsakingas už lėktuvų tinkamumą skraidyti.

Remiantis „Interfax“ duomenimis, Rusijos bendrovės taip pat mėgins grąžinti savo turimus lėktuvus lizingo bendrovėms. Teigiama, kad daugelis jų yra registruoti užsienio šalyse, o dėl šios priežasties juos draudžiama naudoti Rusijoje.

Tiesa, dar ketvirtadienį buvo skelbta ir apie naują įstatymų projektą, kuriuo Rusijos vyriausybė planuoja įpareigoti vietines oro linijas mokėti už nuomotus orlaivius rubliais. Negana to, planuose numatoma ir galimybė uždrausti lėktuvų grąžinimą užsienio kompanijoms, jeigu nuomos sutartys buvo nutrauktos.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas