Rusijoje tuo neliks naujų automobilių: apie pasitraukimą iš šios šalies rinkos svarsto ir Japonijos automobilių milžinė

Lukas Snarskis

2022-09-26, 13:25 (atnaujinta 2023-12-03, 15:24)

0 komentarų

Rusijai pradėjus karinę invaziją į Ukrainą, iš šios šalies rinkos pradėjo trauktis daugybė gerai žinomų prekės ženklų. Vieni sustabdė prekybą ar gamybą, kiti pasitraukė visiškai. Galvosūkį dabar sprendžia ir „Mazda“ vadovai, kurie savo veiklą šioje šalyje yra laikinai pristabdę.

Rusijoje tuo neliks naujų automobilių: apie pasitraukimą iš šios šalies rinkos svarsto ir Japonijos automobilių milžinė

Japonijos automobilių gamintojas turi gamyklą Vladivostoke ir, remiantis pranešimais iš Japonijos, dabar svarstoma galimybė visiškai nutraukti gamybą. Kompanijos atstovų teigimu, šiuo metu vyksta intensyvios diskusijos, nes nėra matoma jokių galimybių atnaujinti automobilių gamybą Rusijoje.

Dar kovo mėnesį „Mazda“ pareiškė, kad dalių eksportas į gamyklą bus baigtas ir gamyba bus nutraukta, kai baigsis atsargos. Verta pastebėti, kad gamyklą ji valdo kartu su Rusijos automobilių gamintoju „Sollers“.

Tačiau iki šios dienos „Mazda“ nepriėmė sprendimo nutraukti automobilių pardavimo ir priežiūros operacijas Rusijoje, šeštadienį pranešė laikraštis „Nikkei“. Laikraštyje rašoma, kad nebuvo nustatytas terminas, per kurį reikia sustabdyti gamybą Vladivostoko gamykloje.

Japonijos milžinės ir „Sollers“ gamykla savo veiklą pradėjo 2012 metais, kai Rusijos automobilių rinka stipriai atsigavo po 2009 metais įvykusios finansinės krizės. Šioje gamykloje yra gaminami tokie automobiliai kaip „Mazda CX 5“ ar „Mazda 6“, o taip pat ir „Sollers“ ženklu pažymėti modeliai.

Teigiama, jog „Mazda“ per praėjusius metus Rusijoje pardavė maždaug 30 tūkst. automobilių. Įdomu tai, jog Vladivostoke esančios gamyklos pajėgumai siekia maždaug 50 tūkst. transporto priemonių per metus.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas