„Segway” drebina pasaulį elektriniu mopedu: nedidelė kaina ir net 85km nuvažiuojamas atstumas

Lukas Snarskis

2020-10-03, 18:15 (atnaujinta 2023-12-03, 15:34)

0 komentarų
„Segway” drebina pasaulį elektriniu mopedu: nedidelė kaina ir net 85km nuvažiuojamas atstumas

„Segway” beveik prieš du dešimtmečius sudrebino pasaulį, pristatydama tuo metu neįtikėtinai futuristiškai atrodančią dviratę savaime susibalansuojančią elektrinę transporto priemonę. Nors dėl savo didelės kainos ji taip ir nesukėlė kasdienių transporto priemonių revoliucijos, net ir šiandien šiais ratuočiais matome riedančius policijos pareigūnus ir kitų tarnybų darbuotojus. Nuo to laiko nutekėjo nemažai vandens - „Segway” buvo įsigyta didžiausios konkurentės „Ninebot”, kurią didžiąja dalimi valdo „Xiaomi”, bet bendrovė savo ambicijų sukelti perversmą visuomenės judėjime neatsisakė.

„Indiegogo” grupinio finansavimo platformoje pristatytas „Segway eMoped C80” elektrinis mopedas vos per 12 valandų surinko 150 000 JAV dolerių, o per dvi kitas dienas suma išaugo net iki 274 000 JAV dolerių. Tai kas gi sužavėjo investuotojus, kad jie lyg išprotėję puolė atverti savo pinigines?

Svarbiausias „Segway eMoped C80” privalumas - jo elektrinė sistema. Elektrinis motoras gali pasiekti maksimalų 32km/km greitį, kurio visiškai pakanka važiavimui užgrūstomis miestų gatvėmis, o 1152Wh ličio jonų baterija leidžia vienu įkrovimu nuvažiuoti net 85 kilometrus. Tai vienas geriausių rezultatų iš negausaus tokio tipo mopedų būrio, leidžiantis nejausti diskomforto iškeitus benzininį motorolerį į šią naujos kartos elektrinę transporto priemonę.

Tačiau tikrai nėra taip, kad „Segway” bando parduoti tik sėdynę su varikliu ir baterija. „Segway eMoped C80” gali pasigirti tikrai puikia ir labai stilinga išvaizda - tamsiai pilką arba šviesiai mėlyną kėbulo spalvą labai gražiai papildo geltoni akcentai. Kėbulo linijos neleis suabejoti, kad tai „Ninebot”, prisidėjusios prie populiariojo „Xiaomi M365” paspirtuko kūrimo, produktas.

„Segway eMoped C80” taip pat turi galybę išmanių funkcijų. Mopedas gali būti atrakintas ant sėdynės atsisėdus jo savininkui arti prie savęs turinčiam telefoną su instaliuota programėle Segway-Ninebot” arba prie vairo prilietus specialią NFC kortelę. Vos pabaigus kelionę, ratuotis po trijų sekundžių išmaniai aptiks, kad vairuotojas jį paliko ir užsirakins, tada niekada nereikės baimintis dėl transporto priemonės saugumo. Nuo vagystės mopedą saugo daug įvairių sistemų - „Segway eMoped C80” aprūpintas sensoriais, kurie gali aptikti neautorizuotą bandymą pajudinti ar nuvaryti, ir iškart apie tai pranešti aplinkiniams garso signalu, blyksinčiomis lemputėmis ir savininko telefoną akimirksniu pasiekiančiu pranešimu.

Kūrėjai taip pat daug dėmesio skyrė važiavimo saugumui. „Segway eMoped C80” geba aptikti, jei ant jo sėdynės vairuotojas yra įsitaisęs netinkamai ir neleisti įsijungti elektriniam motorui, net jei ir pasukta tai valdanti rankenėlė. Saugumą taip pat užtikrina galingi būgniniai stabdžiai, galintys akimirksniu sustabdyti mopedą. Kalbant apie komfortą, galima paminėti dvigubą amortizacijos sistemą ir autopiloto funkciją, leidžiančią nustatyti pastovų mopedo greitį. Pabaigus kelionę, dėka įmontuoto GPS imtuvo, jos duomenis galima matyti minėtoje telefono aplikacijoje.

Galiausiai reikia aptarti kainą. Daugelio nuostabai, „Indiegogo” platformoje ji siekia vos 1621 eurą, o perkant daugiau vienetų, galima dar labiau sutaupyti. Tai paverčia „Segway eMoped C80” labai konkurencinga transporto priemone bet kam, norinčiam trumpoms miesto kelionėms atsisakyti automobilio ar dviračio.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas