Sėkmingo pasirodymo Hailo ralyje rezultatai: Saudo Arabijos lenktynininkė savo svajonės sieks Dakare

Lukas Snarskis

2021-12-24, 16:00 (atnaujinta 2023-12-03, 15:31)

0 komentarų
Sėkmingo pasirodymo Hailo ralyje rezultatai: Saudo Arabijos lenktynininkė savo svajonės sieks Dakare

Saudo Arabijos lenktynininkė Mashael Alobeidan sakė, kad jos optimistiškai nuteikiantis finišas Hailo ralyje suvaidino svarbų vaidmenį ruošiantis kitų metų žymiajam Dakaro raliui. Alobeidan „T3“ kategorijoje Hailo ralyje finišavo antra, o bendroje įskaitoje lenktynininkė užėmė 12-ą vietą.

„Mano patirtis buvo nuostabi, nes lenktynėms parinktas reljefas buvo geras ir iš ralio daug išmokau. Sulaukiau didžiulio Hailo žmonių palaikymo, kuris ir padėjo man pasiekti sėkmę. Pirmą dieną Hailo ralio reljefas buvo sunkus, bet antrą dieną vietovė buvo gera ir net graži. Trečia diena man buvo pati maloniausia, o kalbant apie ketvirtos rungtynių dienos sąlygas – per daug duobių, todėl atitinkamai keitėsi ir mano važiavimo strategija“, - įspūdžiais dalinosi lenktynininkė.

M.Alobeidan teigė, kad ralio lenktynėms reikia specialių greičio strategijų – ką ji sėkmingai įvaldė per Hailo varžybas. Lenktynininkė pridūrė, kad „Hail International Rally“ buvo „geriausias būdas“ pasiruošti Dakarui, kurio ji nekantriai laukia.

Lenktynininkė savo aktyvią sportinę karjerą pradėjo kaip futbolininkė ir nardytoja, o vėliau pasuko į transporto priemonių lenktynių sportą ​​po to, kai 2013 metais JAV gavo motociklo vairuotojo pažymėjimą. Jos pažintis su automobiliais prasidėjo Al-Thumamah mieste Rijade, kur tėvas išmokė ją vairuoti. Profesionali lenktynininkė prieš sėsdama už lenktyninio automobilio vairo išbandė daugybę sporto šakų - universitete ji žaidė futbolą, o 2010 metais žaidė įvairiose futbolo rungtynėse atstovaudama JAE ir Bahreino klubams.

M.Alobeidan siekė studijuoti magistro pakopos studijų programoje viename JAV universitete, kai išgirdo apie Dakaro ralį ir galiausiai užsibrėžė tikslą dalyvauti šiose prestižinėse lenktynėse, tikslą, kurį ji pasieks kitais metais. Anksčiau mergina laimėjo titulą 2020 metų Sharkiyah ralyje, o pasaulio čempionate Ispanijoje užėmė septintąją vietą.

Moteris sakė, kad nori toliau lenktyniauti ir siekia tobulinti savo įgūdžius, kad galėtų mesti iššūkį stipriausiems konkurentams. Ji treniruojasi keturias valandas per dieną, tris dienas per savaitę Dubajuje, Kasime ir Haile bei itin laukia savo išsvajotojo debiuto jau sausio 1 dieną prasidedančiame Dakaro ralyje.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas