Stebinančio funkcionalumo „Huawei LEQI“ išmanusis paspirtukas - dar vienas būdas „Huawei“ pranokti konkurentus

Lukas Snarskis

2021-11-14, 12:27 (atnaujinta 2023-12-03, 15:31)

0 komentarų
Stebinančio funkcionalumo „Huawei LEQI“ išmanusis paspirtukas - dar vienas būdas „Huawei“ pranokti konkurentus

Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ poskyris „Smart Selection“ savo namų šalyje pristatė naują produktą - elektrinį paspirtuką pavadintą „LEQI Smart Electric Scooter“. Tai išmani mobilumo priemonė turinti „HarmonyOS Connect“ palaikymą per „Bluetooth“, dėl ko pakanka būti pusės metro atstumu nuo paspirtuko ir jis automatiškai atsirakins bei pasitiks naudotoją spalvingu apšvietimu. Tai tik viena iš funkcijų, kurią siūlo ši, maždaug 330 eurų kainuojanti, transporto priemonė.

Žvelgiant giliau į naujojo „Huawei“ kūrinio savybes - paspirtuko ratus suka bešepetėlinis elektrinis motoras, gebantis išspausti iki 630 vatų galios bei leidžiantis kilti iki 15% statumo įkalnėmis. Taip pat jis aprūpintas ličio jonų baterija bei unikalia energijos atkūrimo technologija, leidžiančia transporto priemonei atgauti dalį išnaudotos energijos kuomet naudotojas stabdo ar leidžiasi nuokalne. Tokio sprendimo dėka paspirtuko maksimalus nuvažiuojamas atstumas išauga iki beveik 40 kilometrų. Dėl IPX7 atsparumo aplinkos veiksniams reitingo juo bus galima važinėti ir netikėtai užklupus lietui.

Taip pat įrenginyje yra įmontuotas išmanusis giroskopas, paverčiantis „LEQI“ pirmuoju paspirtuku su tokia savybe - tai leidžia išmaniajai transporto priemonei sekti įkalnių aukštį bei statumą ir pritaikyti greičio ribojimus tiek įkalnėms, tiek nuokalnėms, kad važiuoti būtų saugiau. Visas įrenginio korpusas yra pagamintas naudojant paprastai automobilių gamyboje sutinkamą aliuminio liejimo technologiją - itin tvirtas paspirtuko rėmas gali „atlaikyti“ apkrovą net iki 2 tonų.

Paspirtuko ratai taip pat verti trumpo aptarimo - tai 9 colių skersmens „Chaoyang“ ratlankiai su aukšto elastingumo padangomis. Priešingai nei daugelio kitų paspirtukų, šios padangos yra tuščiavidurės, kas paverčia jas lengvesnėmis, leidžia geriau sugerti smūgius bei įgalina mažesnį pasipriešinimą riedėjimui. Saugumo tikslais jos pagamintos integruojant aramido pluoštą - jo dėka šios padangos atsparios dūriams bei sprogimui.

Paskutinė įdomi paspirtuko savybė yra išmanus apšvietimas - jis turi 2,5 vatų galingumo priekinį žibintą, išmanius posūkių signalus bei šoninius apšvietimo efektus. Visa tai kartu užtikrina, kad būsite matomi bei matysite kur važiuojate, o aplinkos šviesos sensorius net įjungs šviesas automatiškai kuomet lauke ims temti.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas