Stiprėjantis sovietmečio dvelksmas Rusijos automobilių rinkoje: pristatytas naujas „Moskvich“ automobilis, kuris jau kažkur matytas

Lukas Snarskis

2022-11-25, 14:30 (atnaujinta 2023-12-03, 15:24)

0 komentarų

Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje – pasaulis apsivertė aukštyn kojomis. Niekam ne paslaptis, jog daugelis bendrovių atsisakė turėti bet kokių ryšių su Vladimiro Putino valdoma valstybe. Daugelis Vakarų kompanijų iš dalies arba visiškai nutraukė verslo santykius su šia šalimi.

Stiprėjantis sovietmečio dvelksmas Rusijos automobilių rinkoje: pristatytas naujas „Moskvich“ automobilis, kuris jau kažkur matytas

Karą Ukrainoje pradėjusi šalis susiduria su itin siauru elektronikos bei kitų produktų asortimentu, daugelis mums įprastų paslaugų Rusijoje tapo nepasiekiamos, o ir automobilių gamintojai pasitraukė. Būtent pastarasis sektorius sulauks naujienų. Dar šios savaitės pradžioje buvo pasirodę pranešimų apie „Moskvich“ sugrįžimą, o dabar jau prasidėjo ir intensyvūs darbai.

Trečiadienį netoli Maskvos esančioje gamykloje, kurioje anksčiau darbavosi „Renault“ meistrai, pradėta naujųjų „Moskvich“ automobilių gamyba. Pranešama, kad naujosios transporto priemonės pasiūlys modernų dizainą, o čia bus naudojama gausybė Kinijoje pagamintų komponentų. Čia jau pradėta „Moskvich 3“ gamyba.

Naujasis „Moskvich 3“ naudos benzininį variklį, tačiau šis automobilis nėra visiška naujovė rinkoje. Kaip žinia, Rusija glaudžiai bendradarbiauja su Kinija, o šis naujasis modelis – tai kiniško „Sehol X4“ variantas, kuris bus skirtas Rusijos rinkai. „Reuters“ duomenimis, rusai panaudojo ne tik Kinijos milžinės JAC sukurtą platformą, bet ir dizainą, o visos dalys atkeliavo tiesiai iš Kinijos. Negana to, „Moskvich“ naujienų pristatymo metu, jos turėjo pakankamai daug JAC simbolikos.

Priminsime, jog Rusija buvo priversta ieškoti sprendimų kaip gaivinti šalies automobilių rinką po to, kai Vakarų valstybės pritaikė įvairias sankcijas, o didžioji dalis gamintojų pasitraukė iš šios šalies. Tokią idėją palaiko ir šalies prezidentas V.Putinas, kuris įsitikinęs, kad šios bendrovės automobiliai turėtų būti pigesni rusams, kas yra itin svarbu, atsižvelgiant į dabartinę situaciją šalyje. Pranešama, kad „Moskvich“ turėtų gaminti sedaną, o taip pat ruošiamasi ir keturių miesto visureigių gamybai. Deja, tačiau informacijos kada šie modeliai galėtų pasirodyti prekyboje nėra. Nėra ir jų techninių specifikacijų.

„Moskvich“ gyvavo nuo 1930 metų, o 1990 metais šios bendrovės veiklą perėmė „Renault“. Nuo tada buvo nutraukta ir „Moskvich“ automobilių gamyba. Tačiau viskas pasikeitė Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, kuomet gegužę „Renault“ pagaliau pasitraukė iš šios šalies rinkos, o gamykla buvo perduota Kremliui.

Rusijoje šiuo metu daugiausiai dėmesio susilaukia Kinijoje pagamintos transporto priemonės. Remiantis šalies analitikų agentūros „Autostat“ rugsėjo duomenimis, keturi iš dešimties naujų automobilių priklauso Kinijos bendrovėms.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas