„Tesla“ elektromobilių pardavimai ir toliau auga: E.Musko bendrovė fiksuoja rekordinius pasiekimus

Lukas Snarskis

2021-10-25, 09:20 (atnaujinta 2023-12-03, 17:34)

0 komentarų
„Tesla“ elektromobilių pardavimai ir toliau auga: E.Musko bendrovė fiksuoja rekordinius pasiekimus

Daugelis automobilių gamintojų susiduria su milžiniškomis problemomis, kurios susijusios su puslaidininkių trūkumu. Kai kurios bendrovės yra priverstos stabdyti gamybos linijas, tačiau šios problemos kamuoja tikrai ne visus. JAV elektromobilių gamintojas „Tesla“ yra vienas iš tų, kuris išvengia didesnių problemų, o tuo pačiu sugeba užfiksuoti ir rekordinius rezultatus.

Elono Musko valdoma kompanija antrą metų ketvirtį iš eilės fiksuoja rekordinius rezultatus, o trečiojo ketvirčio metu susižėrė 1,62 mlrd. JAV dolerių pelną. Pranešama, kad automobilių gamintojos iš JAV pajamos šoktelėjo 57 procentais iki 13,8 milijardo JAV dolerių, o iš automobilių gaunamo pelno marža išaugo iki 30,5 procento.

Kompanijos vadovai tikisi, kad „Tesla“ elektrinių transporto priemonių paklausa dar labiau paskatins kompanijos augimą, net ir tada, kai bendrovė padidins gamybos apimtis naujose automobilių surinkimo gamyklose Teksase ir Vokietijoje.

Prie „Tesla“ sėkmės ženkliai prisidėjo ir už 279 mln. JAV dolerių parduoti kompanijos reguliavimo kreditai kompanijos konkurentams, nors šis pardavimų rodiklis mažėjo antrą ketvirtį iš eilės.

Automobilių gamintoja per trečiąjį metų ketvirtį pasiekė rekordinį 241 391 pristatytų automobilių skaičių pasauliniu mastu - tai net 73 proc. didesnis ketvirčio rezultatas nei tas, kurį kompanija užfiksavo lygiai prieš metus. „Tesla“ teigė, kad jos vidutinė pardavimų kaina per metus sumažėjo 6 procentais, nes beveik visą parduotų automobilių kiekį sudarė mažesnės kainos „Model 3“ sedanas ir „Model Y“ krosoveris.

„Aš labai didžiuojuosi tuo, ką pasiekė kompanijos komanda, ir su nekantrumu laukiu kito kompanijos augimo etapo ketvirtąjį ketvirtį ir 2022 metais“, - trečiadienį susitikimo su investuotojais metu sakė kompanijos finansų direktorius Zachas Kirkhornas. „Komanda atliko didžiulį darbą, kad per trumpą laiką pagerintų savo finansinę būklę, tuo pat metu didindama mūsų visapusišką tikslumą ir užsibrėžtų tikslų vykdymo tempą.

Generalinis direktorius E.Muskas neprisijungė prie susitikimo su investuotojais, kaip įprastai darė praeityje. Praėjusį ketvirtį jis minėjo, kad ateityje greičiausiai praleis kai kuriuos susitikimus.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas