„Tesla” išpildė savo svajonę: Kinijoje pristatė naująjį „Model Y”

Lukas Snarskis

2021-01-29, 16:30 (atnaujinta 2023-12-03, 17:34)

0 komentarų
„Tesla” išpildė savo svajonę: Kinijoje pristatė naująjį „Model Y”

Šiek tiek netikėta, bet renginys buvo paskelbtas ryte -10.30 val. vietos laiku. Automobilio pristatymas vyko ne tik didžiausiame Šanchajaus „Minghang Tesla“ centre, bet ir dar dešimtyje pardavimo vietų Kinijoje tuo pačiu metu. Ankstesniais metais pademonstruotas ir vietoje gaminamas „Model 3“ tapo vienu sėkmingiausiai parduodamų sedanų, o „Model Y“, tikimasi, užims ypač svarbią ir didelę rinkos dalį tarp labai populiarių šeimyninių krosoverių. Dėl savo funkcionalumo ir universalumo naujasis elektromobilis jau vadinamas rinkos pirmūnu.

Automobilyje apstu jau matytų atnaujinto 2020 metų „Model 3“ elementų, tarp kurių naujos durų konstrukcijos, HEPA filtras, specialus „Bioweapon Defence Mode“. Tarp išskirtinių naujienų vertėtų paminėti tai, jog „Tesla“ investavo į didžiausią pasaulyje vientisų gaminių liejyklą ir pradėjo gaminti „Model Y“ su dugnu, sudarytu tik iš dviejų elementų (palyginimui, „Tesla Model 3“ dugnas buvo pagamintas iš 70 skirtingų metalinių detalių). Taip pat „Model Y“ savininkai pastebėjo naują ženklelį, panašų į pakabos reguliavimo indikatorių. Ši funkcija atsirado atsisiuntus naujausią operacinės sistemos versiją, tačiau jos aktyvuoti dar negalima. Tikėtina, kad artimiausiu metu pakabos reguliavimo sistema bus įjungta ir jos funkcionalumas bus panašus į senesnius gamintojo modelius.

Ši prielaida netiesiogiai patvirtina faktą, kad dalys, susijusios su pneumatinės pakabos nustatymais, praėjusiais metais pasirodė „Model 3“ ir „Model Y“ atsarginių dalių kataloge. Intrigą sukėlė tai, kad netrukus šis atsarginių dalių sąrašas buvo pašalintas, o po to Elonas Muskas asmeniškai paskelbė, kad bendrovė neketina abiejų jaunesnių modelių aprūpinti pneumatinio valdymo galimybe. Nepaisant to, ištikimiausi gerbėjai vis dar tikisi, kad pneumatinę pakabos reguliavimo sistemą greitai bus galima įsigyti visuose „Tesla“ modeliuose.

Kaip teigia bendrovės „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas, „Model Y“ taps daug populiaresne ir sėkmingesne transporto priemone, nei trys prieš tai išleisti modeliai kartu sudėjus. Analitikai žada naujajam modeliui ypač didelę sėkmę ir prognozuoja, jog 2022 metais jis sudarys net 40 % „Tesla” pardavimų Kinijos rinkoje.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas