„Tesla“ nokautuos visus „Volkswagenus“: pristatys net ir studentams įperkamą elektromobilį

Lukas Snarskis

2021-07-01, 08:35 (atnaujinta 2023-12-03, 17:38)

0 komentarų
„Tesla“ nokautuos visus „Volkswagenus“: pristatys net ir studentams įperkamą elektromobilį

„Tesla“ vis dar auga ir žada išleisti ne vieną naują automobilį, tačiau panašu, kad tokių modelių kaip „Cybertruck“ bei „Roadster“ įgyvendinimas yra gerokai sunkesnis procesas nei manė pati gamintoja. Prie minėtų modelių netrukus turėtų prisijungti dar vienas - tai bus ekonominės klasės hečbekas, kainuosiantis kiek daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Amerikiečių kompanija jau dabar muša užsakymų rekordus ir pagamina mažiau automobilių, nei reikėtų patenkinti rinkos poreikiui. Naujos transporto priemonės įvedimas į rinką tikrai nepalengvintų šios situacijos, tačiau pats Elon Musk yra minėjęs, jog kompaktiškas „Tesla“ modelis yra puiki mintis, o dabar žinoma, kad elektromobilių industrijos milžinė ieško dizainerių Kinijoje, mat naujasis automobilis būtų sukurtas ir pagamintas Kinijoje, tačiau parduodamas visame pasaulyje.

„Autocar“ pranešime paaiškėja daugiau detalių apie potencialų pigų „Tesla“ modelį - publikacijoje akcentuojama, jog „Tesla“ pardavimai dabar yra sėkmingiausi per kompanijos 13 metų gyvavimo laiką. Akivaizdu, kad transporto milžinė siekia įsitvirtinti kaip geriausia pasaulyje elektrinių automobilių gamintoja, tačiau sulaukia vis stipresnio atsako iš konkurentų. „Tesla“ hečbekas konkuruotų su tokiais automobiliais, kaip „VW ID.3“, „Nissan Leaf“ bei „Kia Niro“.

Pasak „Autocar“, „Tesla“ hečbekas prekybą pasieks 2023-iaisiais ir bus pigiausias šio gamintojo siūlomas automobilis. Užteko „Model 3“, kad visi automobilių gmaintojai susiimtų už galvų - būtent šis modelis įrodė, jog masinėje rinkoje yra erdvės elektriniams automobiliams. Tikėtina, kad siūlydami dar pigesnį automobilį „Tesla“ sugebėtų išlikti elektromobilių gamybos lydere, tačiau tam turėtų be perstojo „kepti“ mašinas visuose savo fabrikuose - antraip nepavyks patenkinti paklausos.

Siekiant sukurti sėkmingą elektromobilį, prieinamą už vos 20 tūkst. eur. reikės patenkinti daug sąlygų, tačiau sudėtingiausia iš jų yra 4680 elementų baterijos - net galingiausias „Tesla Model S Plaid“ neturi tokios talpos akumuliatorių. Sumoje iš naujojo elektromobilių reikėtų tikėtis puikios akseleracijos ir mažiausiai 400km maksimalaus nuvažiuojamo atstumo.

Pačios „Tesla“ teigimu naujasis produktas debiutuos netrukus po „Cybertruck“, „Roadster“ ir „Semi“ projektų įgyvendinimo, tad tikėtina, kad jos teiks palūkėti dar mažiausiai porą metų.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas