Tiks ir lietuviškoms žiemoms: „Nissan” savo elektromobilį išbandė ekstremaliomis sąlygomis

Lukas Snarskis

2021-04-05, 13:25 (atnaujinta 2023-12-03, 15:33)

0 komentarų
Tiks ir lietuviškoms žiemoms: „Nissan” savo elektromobilį išbandė ekstremaliomis sąlygomis

„Nissan” ilgai miegojusi ant laurų, kaip viena pirmųjų iš senosios automobilių pramonės atstovų įšokusių į elektromobilių traukinį, praėjusiais metais pristatė pagaliau pristatė antrąjį savo elektrinį automobilį „Ariya”. Dėl modernių technologijų, vienu įkrovimu nuvažiuojamo beveik 500 kilometrų atstumo ir konkurencingos maždaug 40 tūkstančių eurų kainos apžvalgininkai jį įvertino gana palankiai. Tačiau „Nissan” to neužtenka - kompanija nusprendė savo naująją kūrinį išbandyti ir itin sudėtingomis sąlygomis.

Japonų automobilių gamintojas neseniai pasidalino akimirkomis iš savo bandymų stovyklos Hokaido saloje. Šioje atšiaurioje vietovėje siekiama simuliuoti sudėtingas žiemos sąlygas, kurias tenka patirti tam tikrų Šiaurės Amerikos, Europos ir, žinoma, Lietuvos gyventojams. „Nissan” įsitikinusi, jog tai padės geriau subalansuoti „Ariya” vairavimo patirtį ir pritaikyti jį minėtiems regionams:

„Nissan testavo Ariya vienoje iš savo bandymo stočių Japonijoje. Įvertinusi akceleracijos pojūtį, valomumą ir tylumą salone, mūsų komanda galės šiek tiek patobulinti Ariya, siekiant pagerinti vairavimo patirtį ir komfortą bei suteikti daugiau emocijų tiek vairuotojui, tiek keleiviams <...> Nissan automobilių įvertinimo specialistai Japonijoje ir vystymo technikai iš Nissan Techninio centro Kranfilde, Jungtinėje Karalystėje, dirba kartu siekdami pasidalinti įspūdžiais ir atlikti įvairias modifikacijas, pritaikytas Europos regionui ir ten galiojančiam teisiniam reguliavimui”

Ian Shepherd, „Nissan” Techninio centro Europoje projektų valdymo direktorius, atskleidė, kad „Ariya” kūrimas buvo labai sudėtingas, bet tuo pačiu metu teikiantis pasitenkinimą. Jo manymu, paskutiniai testai prieš automobilio kelionę į Europos kelius padės atlikti tam tikrus patobulinimus, užtikrinančius, jog „Ariya” viršys pirkėjų lūkesčius.

Šiuose žodžiuose greičiausiai yra nemažai tiesos, kadangi naujasis „Nissan” elektromobilis turi du elektrinius motorus - po vieną kiekvienai ašiai - todėl turėtų lengvai susitvarkyti su sniegu ir apledėjusiais keliais. Prognozuojama, kad „Ariya” daugelį valstybių pasieks dar iki šių metų pabaigos.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas