„Toyota“ ir vėl mažins produkciją, tačiau vis tiek gali užfiksuoti įspūdingą rekordą

Bilis.lt

2022-02-17, 09:25 (atnaujinta 2023-12-24, 17:46)

0 komentarų
„Toyota“ ir vėl mažins produkciją, tačiau vis tiek gali užfiksuoti įspūdingą rekordą

Japonijos automobilių milžinė „Toyota“ šiemet turi planų pasiekti rekordinius pardavimus, tačiau, akivaizdu, kad lengva tikrai nebus. Naujausi pranešimai atskleidžia, jog kompanijos vadovai priversti mažinti gamybos apimtis kovo mėnesiui.

Kiek anksčiau, „Toyota“ ketino didinti gamybos apimtis iki maksimumo, kad pavyktų atitaisyti praradimus dėl užsitęsusio puslaidininkių trūkumo. Tačiau, panašu, jog šis planas ir vėl neišdegė. Daugelį automobilių gamintojų kamuojančios problemos, kurios susijusios su lustų trūkumu, ir vėl privertė japonus sumažinti gamybą – šįsyk per maždaug 100 tūkst. vienetų, kas reiškia, kad kovą bus pagaminta maždaug 950 tūkst. naujų „Toyota“ automobilių.

Įdomu tai, jog nors naujasis „Toyota“ planas ir yra kiek kitoks nei buvo tikėtasi, tačiau nepaisant to – išsikelti maksimalūs tikslai. Akivaizdu, kad lustų trūkumas ir toliau daro įtaką transporto priemonių gamyba, tačiau Japonijos gamintojas siekia pasiekti geriausius mėnesio rodiklius bendrovės istorijoje. Vertėtų prisiminti, jog geriausią rezultatą „Toyota“ užfiksavo prieš dešimt metų, kuomet 2012 metų kovą pagamino 870 tūkst. automobilių.

Primename, kad dar praėjusią savaitę „Toyota“ vadovai perspėjo, jog dėl puslaidininkių tiekimo problemų, kovo mėnesį, galimas 100 – 200 tūkst. produkcijos vienetų praradimas. Žvelgiant į sausio mėnesio rezultatus, bendrovė pagamino 140 tūkst. automobilių mažiau nei buvo planuota, o iki kovo pabaigos nepagamintų transporto priemonių skaičius gali išaugti ir iki 480 tūkst.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas