Turime naują rekordą: greičiausias automobilis pasaulyje nustebins

Lukas Snarskis

2021-06-06, 16:55 (atnaujinta 2023-12-03, 15:32)

0 komentarų
Turime naują rekordą: greičiausias automobilis pasaulyje nustebins

Ketvirčio mylios įveikimo laikas automobilių entuziastų dažnai naudojamas kaip priemonė palyginti įvairių superautomobilių akceleracijos ir greičio galimybes. Šis parametras toks populiarus, kad netgi įvairiuose filmuose girdime apie 9 ar 10 sekundžių automobilius. Vis dėlto kalbėdami ketvirčio mylios įveikimo laiką benzingalviai nuo šiol tikrai minės vieną modelį, kuris sumušė pasaulio rekordą, nors iš tolo neprimena nei prie žemės priploto „Ferrari”, nei vieno tų raketinių transporto priemonių.

JAV televizijos žvaigždė Jay Leno, neseniai apsilankęs lenktynių trasoje, kurioje buvo bandomas naujasis „Tesla Model S Plaid”, prasitarė, jog šis elektromobilis sumušė pasaulio serijinės gamybos automobilių ketvirčio mylios rekordą, tai atlikęs vos per 9,2 sekundės.

Leno teigimu, „Tesla Model S Plaid” finišo liniją kirto vos po 9,247 sekundės, įsibėgėjęs iki beveik 245 km/h. Tai yra beprotiškai įspūdinga, turint galvoje, kad kalbame apie visą šeimą sutalpinti galinčią 4 durų transporto priemonę, sveriančią daugiau nei dvi tonas.

Palyginimui, 1500 arklio galių turintis „Bugatti Chiron” ketvirtį mylios įveikia per 9,4 s, o po jo besirikiuojantis „Porsche 918 Spyder” - per 9,7 sekundės.

„Tesla Model S Plaid” salonas

Kol kas „Tesla” oficialiai šios informacijos nepatvirtino, tačiau sklando gandai, jog apie tai išgirsime jau birželio 10 dieną, kai „Tesla Model S Plaid” bus pristatytas pirmiesiems pirkėjams.

Primename, kad „Plaid” yra pernai anonsuota sportiška „Model S” versija, galinti ne tik iki 100 km/h įsibėgėti per 1,99 sekundės, bet ir vienu įkrovimu nuvažiuoti beveik 630 km.

Beje, „Tesla Model S Plaid” superautomobilius lenkia ne tik akceleracija, bet ir kaina - kitaip nei paminėti „Bugatti” ar „Porsche”, ji nekainuoja milijonų. Jungtinėse Amerikos Valstijose „Model S” su „Plaid” ženkleliu galima įsigyti vos už 120 000 JAV dolerių.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas