Vokietijos automobilių milžinei – smūgis iš Rusijos: vokiečiai sulaukė jau antro ieškinio, reikalaujama krūvos pinigų

Lukas Snarskis

2023-04-12, 11:10 (atnaujinta 2023-12-03, 15:20)

0 komentarų

Vos tik prasidėjus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą – daugelis Vakarų bendrovių paskelbė apie pasitraukimą iš agresorės rinkos. Sankcijas rusams taiko ne tik valstybės, bet ir automobilių gamintojai. Tiesa, pastarieji sulaukė ir smūgio atgal.

Vokietijos automobilių milžinei – smūgis iš Rusijos: vokiečiai sulaukė jau antro ieškinio, reikalaujama krūvos pinigų

Vokietijos automobilių milžinei „Volkswagen“ – nemalonumai iš Rusijos. Rusijos GAZ grupei priklausanti Gorkio automobilių gamykla, su kuria buvo sudaryta sutartis VW transporto priemonių surinkimui, pateikė ieškinį, reikalaudama iš Vokietijos automobilių gamintojos išieškoti 28,4 mlrd., kas yra maždaug 319 mln. eurų.

Pranešama, kad pastarasis ieškinys dar balandžio 7 dieną buvo pateiktas Nižnij Novgorodo apygardos teismui, tačiau jo detalės nėra atskleidžiamos. „Volkswagen“ atsisakė komentuoti šią situaciją, skelbia naujienų portalas „Automotive News“.

Verta pastebėti ir tai, jog tai ne pirmas ieškinys, kurio sulaukė „Volkswagen“ vadovai. Kiek anksčiau, „GAZ grupė buvo pateikusi ir dar vieną ieškinį, kuriame iš buvusių partnerių siekia prisiteisti 15,6 mlrd. rublių, kas yra maždaug 174,6 mln. eurų.

„Volkswagen“ savo veiklą Rusijoje sustabdė dar 2022 metų kovo mėnesį, netrukus po to, kai Maskva įsakė į Ukrainą įvesti dešimtis tūkstančių karių. Kovo 17 dieną teismas įšaldė bendrovės turtą Rusijoje, tačiau balandžio 3 dieną šis įsakymas buvo panaikintas.

Vokietijos automobilių milžinė planuoja parduoti savo verslą Rusijoje, įskaitant automobilių gamyklą Kalugoje, kurios pajėgumas sieks 225 000 automobilių per metus, tačiau dar nepriėmė sprendimo dėl pardavimo. VW atstovai pranešė, kad šiuo metu Rusijos vyriausybės agentūros kreipiasi dėl pardavimo patvirtinimo.

Priminsime ir tai, jog VW gamyklos Kalugoje ir Nižnij Novgorodo gamybą nutraukė praėjusių metų kovą, kai bendrovė paskelbė apie veiklos Rusijoje sustabdymą iki kito pranešimo. Vasarą bendrovė nusprendė uždaryti Nižnij Novgorodo fabriką.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas