„Volkswagen” atskleidė: netrukus pasirodys nė €20 tūkstančių nekainuojantis elektromobilis

Lukas Snarskis

2021-03-23, 09:50 (atnaujinta 2023-12-03, 17:38)

0 komentarų
„Volkswagen” atskleidė: netrukus pasirodys nė €20 tūkstančių nekainuojantis elektromobilis

Nors suvokimas apie elektromobilius keičiasi ir jie jau nebėra laikomi tik patiems turtingiausiesiems skirtais produktais, elektra varomos transporto priemonės vis dar nėra įperkamos liaudžiai. Tačiau tai pakeisti netrukus ruošiasi „Tautos automobilio” gamintojas - „Volkswagen”, o tiksliau - jam priklausančios automobilių markės.

Vokiečių automobilių pramonės milžinas atskleidė, jog jo planuose - elektromobilis, kuris nekainuoja nė 20 000 eurų, o toks modelis pirmiausia nuriedės ne nuo paties „Volkswagen” ar „Škoda” konvejerio. Ši misija, bent jau pradžioje, bus patikėta „Seat” - ispaniškas šaknis turinčiam gamintojui, kuris, panašiai kaip „Škoda”, gamina šiek tiek pigesnes ir kartais stilingesnes „Volkswagen” automobilių kopijas.

Spėjama, kad šie nauji automobiliai bus gaminami ant šiek supaprastintos „MEB” platformos, pakrikštytos „MEB-Lite” vardu. Ji skirta nedideliems elektromobiliams, kurių baterijos talpa turėtų siekti iki 45kWh. Toks rezervas šiems nykštukams leis nuvažiuoti maždaug 300 kilometrų, kas reiškia, jog jie bus labiau skirti tvariam judėjimui didmiestyje, nei greitkeliais.

„Siekiame paversti Ispaniją Europos elektrinių automobilių centru”, - teigia „Seat” prezidentas Wayne Anthony Griffiths. Jis atskleidė jau nuo 2025 metų netoli Barselonos esančioje Mantorell gamykloje planuojantis pagaminti 500 000 elektromobilių per metus įvairiems „Volkswagen” grupei priklausantiems prekių ženklams.

Svarbiausia žinia iš esmės yra tai, kad pigiojo „Volkswagen” kraujo turinčio elektromobilio sulaukti turėtume 2025 metais. Tiek „Seat”, tiek „Volkswagen” patvirtino, jog jis bus nedidelis miesto krosoveris, dydžiu labai artimas dabartiniams „Seat Arona” ir „Volkswagen T-Cross”.

20 000 eurų nekainuojantis elektra varomas automobilis praktiškai pasmerktas sukelti ažiotažą rinkoje, kadangi tiek kainuodamas jis patrauktų ir mažesnes pajamas gaunančių Europos gyventojų dėmesį ir galėtų smarkiai prisidėti prie masinės asmeninio transporto elektrifikacijos. Dėl šios priežasties „Volkswagen” nusprendė vėl savo žinion perimti minėtosios „MEB-Lite” platformos kūrimą, kuris iš pradžių taip pat buvo patikėtas „Seat”

Šią gerą žinia taip pat papildo tai, kad „Volkswagen” pagaliau rado priešnuodį „Tesla” ir pagaliau ją pasivijo - apie tai kviečiame skaityti neseniai mūsų publikuotame straipsnyje, kurį rasite čia.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas