„Volkswagen” netrukus išleis elektrinį autobusiuką: nustebins nedidele kaina

Lukas Snarskis

2021-03-21, 17:19 (atnaujinta 2023-12-03, 17:38)

0 komentarų
„Volkswagen” netrukus išleis elektrinį autobusiuką: nustebins nedidele kaina

„Volkswagen Bulli” autobusiukas yra tikra ikona. Jis simbolizuoja hipių kultūrą, o jo įpėdiniais, „Transporter” pavadinimu, važinėjo praktiškai visa Europa. Nors šiomis dienomis „Volkswagen” salonuose „Transporter” ir keleivinė jo versija „Multivan” dulkių nerenka ir pirkėjų nestokoja, bendrovė jau kuria jam pakaitalą, kuris bus pritaikytas naujajai elektrinio transporto erai. Be to, neseniai paaiškėjo, kad jis bus kur kas pigesnis, nei planuota.

Dar 2017 metais Detroito automobilių parodoje pristatė „ID BUZZ” koncepcinį „mikrobusą”, kuris atrodė tarsi dar vienas įspūdingai atrodantis elektrinis automobilis, kuris iškart po parodos liks rūdyti „Volkswagen” muziejuje, bet taip ir neatsidurs ant masinės gamybos konvejerio. Tačiau nei iš šio, nei iš to paskelbė pradėsianti šio modelio gamybą 2023 metais - dar 2018 metais kalbėta, jog vokiečiai investavo į gamyklą JAV, norėdami čia gaminti didesnius elektromobilius.

Dėlionę taip pat papildė nutekėjusi informacija iš Vokietijos. Pranešama, kad „Volkswagen” pirkėjams pasiūlys dvi autobusiuko versijas - su 60 kWh ir su 100 kWh baterija:

Pasak, technologijų dienraščio „Edison”, remiantis dabartine situacija, pigiausia versija turės maždaug 60 kWh bateriją, kurios užteks nuvažiuoti maždaug 300 km (pagal WLTP standartą. Anot VW tyrimo rezultatų, tai idealiai tik trumpiems atstumai didesniuose miestuose. Tuo metu planuojama, kad didesnės 100 kWh baterijos versija bus visiškai visavertė, kadangi tiks ilgesnėms nei 500 km kelionėms.

„Volkswagen” per parodą taip pat demonstravo ne tik šeimos kelionėms pritaikytą „ID BUZZ” versiją, bet ir krovininį variantą, pakeisiantį dabartinį „Transporter”. Tiesa, neaišku, ar abu baterijos talpos variantai bus siūlomi abiem modifikacijoms.

Na, o dabar svarbiausia dalis - kaina. „Edison” praneša, kad „Volkswagen ID BUZZ” kainuos kur kas pigiau, nei iš pradžių planuota. Elektrinio autobusiuko kaina turėtų prasidėti nuo 40 - 60 tūkstančių eurų, priklausomai nuo versijos, kai ekspertai prognozavo mažiausiai 20 tūkstančių didesnius skaičius. Taip, sutinkame, 40 000 eurų yra didelė suma, tačiau šiuo metu nedidelių elektromobilių su dar mažesnėmis baterijomis kainos sukasi apie 30 000, tad, jei šios žinios pasitvirtins, „Volkswagen ID BUZZ” bus įkainotas tikrai labai protingai, ir netgi galima sakyti, nebrangiai.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas