Šeštadienio „Formulės-1“ kvalifikacijoje triumfavo „McLaren“ duetas. Šiandien įvyksiančiose Italijos GP lenktynėse iš pirmosios pozicijos startuos Lando Norrisas, o antras – Oscaras Piastri. Tačiau daugelis vis dar atsimena nesėkmingą startą Nyderlandose.

„McLaren“ mano, kad suprato, kodėl abu komandos lenktynininkai prastai startavo Zandvoorte, ir tikisi, kad pavyko pašalinti pagrindines to priežastis prieš artėjantį startą Monzoje. Priminsime, kad prieš savaitę vykusiame etape, abu pilotai iškart po starto prarado po vieną poziciją.

Nepaisant to, L. Norrisas turėjo sukibimo ir maksimalaus greičio pranašumą, kad aplenktų „Red Bull“ atstovą Maxą Verstappeną ir iškovotų pergalę, o O. Piastri didžiąją dalį lenktynių praleido įstrigęs spūstyse ir nepateko ant podiumo.

Po nuodugnaus patikrinimo „McLaren“ komandos vadovas Andrea Stella teigia, kad komanda suprato, kas lėmė nesėkmingą startą Nyderlanduose, ir tikisi, kad tai nepasikartos.

„Susidūrėme su įvairiomis problemomis. Zandvoorte tai visiškai nesusiję su vairuotojais. Manau, kad tai buvo susiję su padangų paruošimu, kad galėtume maksimaliai padidinti sukibimą“, – praėjusios savaitės startą aiškino „McLaren“ vadovas.

A.Stella pabrėžė ir tai, jog abu „McLaren“ lenktynininkai turėjo vienodą startą Nyderlanudose.

„Kai kuriais kitais atvejais tai buvo labiau susiję su kai kurių kitų parametrų optimizavimu arba kai kuriais kitais atvejais tai buvo labiau susiję su vykdymu. Dažnai yra daugiau veiksnių, kuriuos reikia optimizuoti visapusiškai“, – sakė A. Stella.

Kalbėdamas apie artėjančias lenktynes Monzoje, kur „McLaren“ atstovai startuos iš pirmosios eilės, jis nesijautė pernelyg užtikrintas, jog lenktynininkai sugebės išsaugoti savo pozicijas ir iškovoti maksimalų taškų skaičių.

„Kaip visada, yra daug kintamųjų, norint pasinaudoti tokia gera kvalifikacija. Paminėjome startą, nes net ir gerai startavus, iki pirmojo posūkio dar laukia ilgas kelias, o slydimo srovė gali būti svarbus veiksnys“ – aiškino A. Stella.

Priminsime, jog Italijos GP startas įvyks šiandien, sekmadienį. Lenktynių pradžia – 16:00 val. Lietuvos laiku.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas