Šiais laikais vaizdo registratorius tapo nepakeičiamu įrankiu vairuotojams, siekiantiems užtikrinti savo saugumą kelyje ir apsaugoti savo teises avarijų ar kitų eismo įvykių atveju. Tačiau pagrindinis klausimas – kaip išsirinkti vaizdo registratorių.

Lietuvoje veikiančiose parduotuvėse galima rasti gausybę skirtingų modelių, o ką jau kalbėti apie opcijas, kurias galima rasti tokiose parduotuvėse kaip „Aliexpress“, „eBay“ ar tiesiog pažvelgus į skelbiu.lt pasiūlymus.

Bilis.lt kviečia apžvelgti pagrindinius aspektus, kurie leis išsirinkti tinkamiausią vaizdo registratorių. Taip ne tik rasite geriausią opciją sau, bet galbūt ir pavyks sutaupyti keletą papildomų eurų, perkant būtent tai, ko reikia jums.

Vaizdo registratorius – prietaisas, tvirtinamas prie automobilio priekinio matymo stiklo, arba tvirtinamas ant galinio vaizdo veidrodėlio, gebantis įrašinėti vaizdo įrašą dalyvaujant eisme, taip pat priparkavus savo turimą transporto priemonę. Vaizdo registratorius, dar vadinamas automobilio kamera, yra nepakeičiamas įrankis kiekvienam vairuotojui.

Vaizdo registratoriaus vaizdo kokybė

Vienas svarbiausių aspektų – tai yra vaizdo kokybė. Daugelis veikiausiai renkasi tam tikrus įrenginius lyginant juos tarpusavyje. Svarbiausia – išsirinkti tokį modelį, kuris filmuoja kuo aukštesne raiška bei didesniu kadrų skaičiumi per sekundę. Pastaroji galimybė leidžia identifikuoti tokius elementus kaip numeriai ar kita net ir tada, kai veiksmas įvyksta dideliu greičiu.

Šiandien veikiausiai reikėtų rinktis bent jau Full HD raiškos, arba 1080p, vaizdo registratorių. Žinoma, dar geresnis pasirinkimas turėtų būti aukštesnės raiškos įrenginys, tačiau tokie modeliai kainuoja daugiau, o ir atminties reikės daugiau, kad išsaugoti visus vaizdo įrašus.

Tiesa, jeigu pirksite iš tokių parduotuvių kaip „Aliexpress“ – rekomenduojame paieškoti realių vaizdų, kurie būtų nufilmuoti pasirinktu vaizdo registratoriumi. Kinijoje yra ganėtinai madinga rašyti, kad prietaisas filmuoja aukštesne raiška, tačiau realybėje būna labai sunku suprasti, kas ten nufilmuota.

Matymo laukas ir naktinis režimas

Ne ką mažiau svarbu yra ir vaizdo registratoriaus matymo laukas bei naktinis režimas. Pirmasis aspektas yra svarbus, nes jis apibrėžia kaip plačiai gali filmuoti kamera. Kuo didesnis matymo laukas – tuo daugiau aplink vykstančio veiksmo bus nufilmuota.

Mes rekomenduojame, kad matymo laukas būtų bent 140 laipsnių. Renkantis vaizdo registratorių, reikėtų ieškoti ant dėžutės FOV raidžių, kurios ir nusako matymo lauką.

Jeigu norite, kad būtų fiksuojamas vaizdas ir tamsiu paros metu – tuomet naktinio režimo galimybė yra tiesiog privaloma. Ieškokite modelių su infraraudonųjų spindulių (IR) jutikliais arba silpno apšvietimo funkcija. Jie gali užfiksuoti aiškų vaizdą net prieblandoje ar naktį.

Svarbu ir GPS integracija

Šiandien vaizdo registratoriai gali pasiūlyti ne tik filmavimo funkciją, bet ir turi gausybę kitų, papildomų, galimybių. Viena iš jų – GPS navigacijos integracija, kas suteikia tokias galimybes kaip greičio stebėjimas, pranešimai apie greičio matuoklius, o taip pat rodo ir jūsų buvimo vietą.

Nors tokia informacija dažnai gaunama iš mūsų turimų išmaniųjų telefonų, tačiau ji gali būti aukso vertės, kuomet įvyksta eismo įvykis ir kyla dėl to susiję ginčai. Tokiu atveju galėsite pateikti tikslius duomenis pareigūnams.

Parkavimosi režimas

Daugelis vaizdo registratorius naudoja tik važiuojant, tačiau kai kurie jų turi specialų režimą, kuris skirtas naudoti tuomet, kai automobilis stovi. Juk nėra smagu pamatyti, kad kol jūs apsipirkinėjote – kažkas apgadino jūsų transporto priemonę, o aikštelės stebėjimo kameros to neužfiksavo.

Būtent tokiose situacijose jus išgelbėti parkavimosi režimas. Ieškokite prietaisų kamerų su judesio aptikimo arba smūgio jutikliais, kad jaustumėtės maksimaliai saugūs net ir palikę savo automobilį ilgesniam laikui.

Nedarykite šios klaidos

Lietuviai mėgsta taupyti. Kas nenorėtų sutaupyti, ar ne? Tačiau renkantis vaizdo registratorių – reikėtų vengti kažkokių alternatyvų. Jeigu galvojate, kad jūsų išmanusis telefonas gali būti puiki to alternatyva – jūs klystate.

Visų pirma – telefonai yra gerokai sunkesni, juos reikia rasti kur tinkamai pritvirtinti, o ir matymo kampas nėra toks geras kaip vidutinės klasės vaizdo registratoriaus. Negana to, vasarą saulės spinduliai ir karštis gali smarkiai pakenkti telefono baterijos tarnavimo laikui.

Dar vienas dalykas – išmaniojo telefono gali prireikti ir kitoms reikmėms, tokioms kaip skambutis ar galbūt atsakyti labai svarbų laišką ir tuomet teks išjungti filmavimo galimybę. Jeigu nuspręsite tai daryti vairavimo metu – tai gali kelti ir didelių saugumo rizikų.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas