Tačiau toli gražu ne visi vairavimo patirties dar stokojantys vairuotojai keliuose elgiasi saugiai – dažnas ne tik neįvertina realių pavojų, bet ir savo galimybių. Dar viena dažna klaida – nepakankamos žinios apie automobilius, o tie kurie sako, kad viską moka ir žino – klysta.

Kiekvienas vairuotojas turėtų žinoti ne tik kelių eismo taisykles, bet ir kaip prižiūrėti savo turimą transporto priemonę, kad ji kuo ilgiau tarnautų. Šiandien dalinamės paprastais patarimais, kurie pravers ne tik pradedančiajam vairuotojui, bet ir jau sukaupusiam patirties.

Pasirūpinkite savo automobiliu

Plauti automobilį ar kartais išsiurbti jo saloną – daugeliui savaime suprantamas dalykas. Tačiau ne mažiau svarbu yra ir transporto priemonės poliravimas. Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į žibintus, nes jų švara leidžia geriau matyti kelią ir pan.

Labai svarbu prižiūrėti ir priekinį automobilio stiklą – įvairūs nešvarumai gali pridaryti nemažai problemų esant saulėtai dienai, o jam įskilus galite turėti ir gerokai rimtesnių problemų. Jeigu atsirado įskilimas – rekomenduotina kuo greičiau išspręsti šią problemą, tačiau neturint tam laiko – galima pasinaudoti trumpalaike gudrybe.

Rekomenduojama, jog įskilusią vietą padengtumėte nagų laku. Nors tai ir laikinas sprendimas, tačiau jis bent kuriam laikui turėtų sustabdyti įskilimo plitimą. Kuomet turėsite daugiau laiko – tuomet būtinai pasirūpinkite šios problemos sprendimu ir nuvykite į auto servisą.

Žinoma, reikėtų nepamiršti ir automobilio techninės apžiūros, taip pat reguliariai tikrinti alyvą, padangų slėgį ir jų būklę.

Pasiruoškite artėjančioms kelionėms

Užsipilti kuro, pakeisti alyvą ar filtrą – visiems puikiai žinomi dalykai. Tačiau yra ir daugiau įvairių niuansų, kurie užtikrins sklandžias ir, svarbiausia, saugias keliones. Daugelis vairuotojų yra linkę pamiršti apie automobilio veidrodėlius.

Tinkamai sureguliuoti veidrodėliai leis lengvai ir greitai orientuotis eisme. Teisingai nustatyti šoniniai veidrodėliai reiškia, jog nesimato Jūsų automobilio galo, taip nustatyti veidrodėliai sukuria akląją zoną, dėl ko gali įvykti avarijų.

Saugias keliones užtikrina ir saugos diržai. Nepamirškite jo prisisegti, o taip pat ir priminti apie tai asmenims, kurie keliauja su jumis. Prieš važiuojant – įsitikinkite, kad veikia visi žibintai, garso signalas. Šią pamoką turėtumėte atsiminti jeigu neseniai laikėte vairavimo egzaminą. Tikimės, kad nepamiršite!

Būkite pasiruošę įvairioms netikėtoms situacijoms

Kelionės automobiliu ir dalyvavimas eisme ne visada vyksta taip, kaip planuojame. Kiekvienas vairuotojas turėtų būti pasiruošęs patiems įvairiausiems nutikimams. Jums važiuojant gali sprogti padanga, o gal automobilis nebenorės užsivesti.

Taip, kai kurios problemos reikalauja specifinių žinių ir ne visais atvejais pavyks rasti sprendimą. Būti pasiruošus spręsti ar ieškoti sprendimų iškilusioms problemoms – taip pat labai svarbus aspektas kiekvienam vairuotojui.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas