Nelaimės, kai išsigelbėti pavyksta tik žaibiškomis paties pastangomis – taip ekspertai apibūdina situacijas, kai nesuvaldę automobilio vairuotojai atsiduria vandenyje. Nors tokių avarijų pasitaiko rečiau nei, pavyzdžiui, įvairių transporto priemonių susidūrimų, jų padariniai būna itin skaudūs.

Ieškoti būdų, kaip išsivaduoti iš automobilio, gali užtrukti, o laikas tokios nelaimės atveju yra labai brangus. Tuomet reikia atsiminti vieną paprastą dalyką, apie kurį daugelis vairuotojų net nesusimąsto.

Šioje ekstremalioje situacijoje dažniausiai gelbėja stiklo daužtukai, kokius galima rasti bene kiekviename autobuse. Tačiau automobiliuose tokį prietaisą turi ne kiekvienas ir tai gali būti ganėtinai didelė problema. Kaip bebūtų, tam yra gerokai paprastesnis sprendimas, kuris nereikalauja jokių papildomų išlaidų.

Pasirodo, jog automobilyje įmontuoti diržai gali būti tikru išsigelbėjimu tokioje situacijoje, kur reikia išdaužti transporto priemonės langą. Visi puikiai žinome, kad saugos diržai – ne tik saugo jūsų sveikatą ir gyvybę kelionių metu, tačiau gali praversti ir kritiniu atveju.

Nelaimingo atsitikimo metu jus gali išgelbėti metalinį sagtis, kuri dar vadinama diržo kilpa. Ji yra pagaminta iš storos plieninės skardos, kas garantuoja jos tvirtumą, o reikalui esant ji padės išdaužti keleivio pusės stiklą. Viskas, ką reikia padaryti, tai stipriai trenkti į langą.

Diržas visuomet yra po kiekvieno automobilio keleivio, įskaitant ir vairuotoją, ranka, todėl šios sagties jums neteks ieškoti ir galėsite greitai išsivaduoti iš skęstančio ar kitaip apgadinto automobilio. Žinoma, svarbiausia išlikti budriems ir pasistengti kuo mažiau panikuoti, nes tokiomis akimirkomis – sveikas protas yra svarbiausia.

Ugniagesiai gelbėtojai sako, kad neretai tokios nelaimės baigiasi tragiškai būtent dėl vairuotojus apėmusios panikos. Pasak jų, svarbiausia išlikti ramiems ir greitai atlikti kelis pagrindinius veiksmus. Atidaryti arba išdaužti langą, atsisegti saugos diržą ir pro angą išlįsti iš automobilio. Jei viduje yra daugiau žmonių, tuomet veiksmų seka priklauso nuo jūsų ekipažo.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas