Viešoje erdvėje jau kuris laikas aptarinėjamas galimas Adriano Newey perėjimas į „Aston Martin“ komandą. Dabar skelbiama, jog abi pusės pasiekė susitarimą dėl trejų metų sutarties, o per ją F1 automobilių dizaino guru uždirbs 100 mln. JAV dolerių.

Taip teigia buvęs „Red Bull“ pilotas Robertas Doornbosas, kuris teigia, kad A. Newey naujojoje komandoje bus suteikta galimybė svariai prisidėti prie techninių sprendimų po to, kai „Ferrari“ nesutiko su 65-erių metų specialisto reikalavimais.

Priminsime, jog dar gegužės 1 dieną buvo paskelbta apie tai, jog A. Newey 2025 metų pradžioje paliks „Red Bull“ komandą. Čia jis debiutavo dar 2006 metais ir svariai prisidėjo prie F1 komandos sėkmės tiek Sebastiano Vettelio, tiek ir Maxo Verstappeno laikais.

A. Newey pasitraukimo sąlygos, dėl kurių derėjosi jo vadybininkas, leis jam jau 2025 metais pradėti dirbti naujoje komandoje, o „Formulės 1“ dizaineris išvengs priverstinių atostogų laikotarpio, kuris yra įprastas daugeliui F1 darbuotojų.

Tai leis A. Newey atlikti svarbų vaidmenį projektuojant 2026 metų savo naujųjų darbdavių bolidą, o tai gali suteikti komandai didelį pranašumą prieš svarbius to sezono „Formulės 1“ taisyklių pakeitimus.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas