2024 metų pabaigoje pasibaigs „Formulės 1“ komandos „Ferrari“ ir Ispanijos bankininkystės milžinės „Santander“ rėmimo sutartis, kuri nebus pratęsta. Būtent po šių metų baigs galioti ankstesnis susitarimas, kurio vertė siekė 60 mln. JAV dolerių per metus.

Trejų metų sutartis buvo sudaryta 2021 metais, atnaujinant „Ferrari“ ir „Santander“ partnerystę, kuri iš pradžių galiojo nuo 2010 iki 2017 metų.

„Santander“ ne tik naudojo savo logotipą ant komandos F1 bolidų, kepuraičių ir lenktyninių kostiumų, bet ir ant komandos „499P Le Mans Hypercars“ automobilių, kurie iškovojo pergalę dviejuose paskutiniuose Le Mano 24 valandų lenktynių etapuose.

Skaičiuojama, kad praėjusį sezoną „Ferrari“ iš rėmėjų surinko kiek daugiau nei 250 mln. JAV dolerių, o būtent Ispanijos bankas išrašė didžiausią rėmimo čekį.

„Ferrari“ praneša, kad nuo 2024 metų gruodžio 31 dienos nutraukiama „Ferrari S.p.A“ ir „Santander“ partnerystė, nes baigia galioti anksčiau sudaryta trejų metų sutartis“, – rašoma komandos pranešime spaudai.

Ispanijos bankas anksčiau rėmė ir „McLaren“ komandą, o dabar „Santander“ atstovai teigia, kad atėjo laikas ieškoti naujų partnerių. „Santander“ pasaulinės komunikacijos, korporatyvinės rinkodaros ir mokslinių tyrimų vadovas Juanas Manuelis Cendoya dėkojo „Ferrari“ už bendradarbiavimą.

„Esame labai dėkingi „Ferrari“ už pastarųjų trejų metų partnerystę. Rėmėjai atlieka svarbų vaidmenį bendraujant su klientais ir stiprinant mūsų prekės ženklą, todėl ateinančiais metais ir toliau bendradarbiausime su įvairiais partneriais.“

Nors J.M. Cendoya nepatvirtino, ar tos naujos partnerystės galimybės slypi būtent „Formulėje 1“, yra tikimybė, kad jis gali sekti ispanų lenktynininką Carlosą Sainzą iš „Ferrari“ į „Williams“. Kaip žinia, pastarasis neseniai sudarė dvejų metų sutartį su „Williams“.

guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas