Buvęs F1 lenktynininkas sukritikavo savo sugrįžimą į čempionatą: „Sugrįžimas į „Formulę 1“ negalėjo būti blogesnis“

Arnas Balčiūnas

2023-12-30, 07:16 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

„Formulė 1“ yra negailestingas sportas. Čempionate yra labai ribotas kiekis vietų, o naujokams nuolat tenka didžiulis iššūkis – jie privalo parodyti rezultatus arba gali prarasti savo vietą pirmenybėse. Būtent taip šiemet nutiko Nyckui de Vriesui, tačiau tai yra tik vienas iš daugelio pavyzdžių.

Buvęs F1 lenktynininkas sukritikavo savo sugrįžimą į čempionatą: „Sugrįžimas į „Formulę 1“ negalėjo būti blogesnis“

2007 metais F1 čempionate debiutavo lenkas Robertas Kubica, kuris pasirašė sutartį su „BMW-Sauber“ ekipa. Keletas podiumų ir pergalė 2008 metų Kanadoje vykusiame etape leido jam kovoti dėl taškų su tokiais varžovais kaip Lewisas Hamiltonas ir Kimi Raikkonenas, tačiau investicijų trūkumas galiausiai sustabdė jo kovą dėl titulo.

2010 metais lenktynininkas atsidūrė „Renault“ komandoje, tačiau sezono pabaigoje jis patyrė sunkią avariją, dalyvaudamas Andoroje vykusiame ralyje. R.Kubica buvo labai arti to, jog netektų rankos, o jo karjera F1 pakibo ant plauko. Nepaisant to, lenkas vėliau siekė visais būdais sugrįžti į „Formulę 1“.

Daugelio nuostabai – jam tai pavyko. 2019 metais lenktynininkas sugrįžo, pasirašydamas sutartį su „Williams“. Tuomet jis pasirašė vienerių metų sutartį, o komandoje taip pat debiutavo ir George‘as Russellas. Britas didžiąją sezono dalį buvo greitesnis nei R.Kubica, nepaisant to, jog komandos bolidas buvo vienas lėčiausių čempionate.

„Sportiniu požiūriu mano sugrįžimas į „Formulę 1“ negalėjo būti blogesnis. Labai gerbiu „Williams“ komandą, o čia tikrai buvo žmonių, kurie žinojo ką daro. Deja, manyčiau, kad tiesiog atsidūriau netinkamoje vietoje, netinkamu laiku“, - 2019 metų sezoną apibūdino lenkas.

2019 metų sezono metu „Williams“ iškovojo vos vieną tašką, o jį komandai pelnė būtent R.Kubica. Nors G.Russellas ir buvo greitesnis už lenką, tačiau Vokietijos lenktynėse būtent pastarasis pelnė vienintelį „Williams“ sezono tašką, kuomet dėl „Alfa Romeo“ bolidų diskvalifikacijos užėmė dešimtą vietą.

R.Kubica taip pat atskleidė, jog noras lenktyniauti neturėtų būti aukščiau visko. Lenko teigimu, sugrįžimas į F1 jam atvėrė akis ir svarbiausia yra jaustis patogiai, nepaisant to, ką veiki gyvenime.

„Bėgant metams supratau, kad nereikia norėti viską atidėti į šalį, kad galėčiau lenktyniauti. Tiesiog noriu jaustis patogiai su viskuo, ką darau. Kai važiuoju dviračiu, galvoju apie lenktynes. Visas mano grafikas ir kalendorius yra paremtas tuo, ką darau važiuodamas automobiliu. Man jau beveik keturiasdešimt ir aš taip pat galvoju apie tai, koks bus kitas mano gyvenimo žingsnis“, - pasakojo lenkas.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas