„Formulės 1“ pokyčiai, kurie laukia 2024 metais: dalykai, su kuriais teks atsisveikinti naujajame F1 sezone

Arnas Balčiūnas

2023-12-31, 12:08 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metai skaičiuoja paskutines valandas, o „Formulės 1“ gerbėjai su nekantrumu laukia artėjančio sezono. 2024 metų F1 sezone daugelis dalykų išliks nepakitę, tačiau tikrai ne viskas.

„Formulės 1“ pokyčiai, kurie laukia 2024 metais: dalykai, su kuriais teks atsisveikinti naujajame F1 sezone

„Formulės 1“ gerbėjai su nekantrumu laukia artėjančio 2024 metų sezono, o dar prieš jam prasidedant – ir čempionate dalyvaujančių komandų pristatymo. Naujasis sezonas nežada jokių didelių naujovių, tačiau kai kurių dalykų, kuriuos buvo galima pamatyti 2023 metais – nebeliks.

2023 metams skaičiuojant jau paskutines valandas – kviečiame pažvelgti ko nebeišvysime naujajame 2024 metų „Formulės 1“ sezone.

„Alfa Romeo“

2024 metų „Formulės 1“ sezone nebeliks „Alfa Romeo“ pavadinimo. Ir ne, iš F1 pasitraukia ne visa komanda, o tik titulinis šios ekipos rėmėjas ir techninis partneris. Artėjančiame sezone ši komanda bus žinoma kaip „Sauber“.

Niekam ne paslaptis, jog jau netrukus ši komanda taps „Audi“, todėl „Alfa Romeo“ pasitraukimas yra ganėtinai logiškas. Tiesa, kurį laiką sklandė gandai, jog „Alfa Romeo“ gali prisijungti prie „Haas“ komandos, tačiau tokios kalbos nepasitvirtino.

Franzas Tostas

Net 18 metų vadovavimo „Toro Rosso“, o vėliau ir „Alpha Tauri“ komandoms. Franzas Tostas dar šio sezono pabaigoje paskelbė apie savo pasitraukimą iš „Formulės 1“. Tiesa, jis turėtų išlikti kaip budintis „Red Bull“ komandos konsultantas.

Dar prieš Kalėdas, F.Tostas pripažino, jog 2023 metai buvo ganėtinai sudėtingi ir džiaugėsi specialistais, kurie perims šios komandos valdymą. Kaip žinia, „Alpha Tauri“ valdymą perims Laurentas Mekiesas, o naujuoju komandos vadovu paskirtas Peteris Bayeris.

„Pirelli“ C0 padangos

Daugelis tikriausiai net nėra girdėję apie šiuos padangų komplektus. 2023 metų F1 sezono metu debiutavęs padangų mišinys taip ir nebuvo panaudotas nei vienose lenktynėse, todėl „Pirelli“ nusprendo jo daugiau nebegaminti.

C0 tipo padanga yra senoji C1, bet kadangi tarp C1 ir C2 padangų mišinio buvo per didelis našumo atotrūkis, buvo sukurtas naujas mišinys, kuris turėjo įšokti į šį atotrūkį: buvusi C1 padanga tapo C0, o naujoji - C1.

Vairuotojai ir trasos

Pirmąsyk „Formulės 1“ istorijoje, pirmose naujojo sezono lenktynėse prie starto tie patys lenktynininkai, kurie finišavo ir 2023 metų sezono metu. Vienintelis nežinomasis prieš 2024 metų sezoną buvo „Williams“ piloto Logano Sargeanto likimas, tačiau komandos atstovai nusprendė su juo pratęsti sutartį dar metams.

Verta pastebėti, jog 2024 F1 sezone išliks ir visos trasos, kurias matėme šiemet. Tiesa, reikia tikėtis, jog kitąmet lenktynių tvarkaraščio nepakoreguos netikėtos oro sąlygos.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas